Soomet ähvardab järjekordne hädine kuuspaki-valitsus (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeilsed valimised napilt võitnud Sotsiaaldemokraatliku Partei esimees Antti Rinne ajakirjanike piiramisrõngas. Valitsust moodustada lootvat Rinnet peetakse karmiks ja kompromissituks läbirääkijaks. 
Üleeilsed valimised napilt võitnud Sotsiaaldemokraatliku Partei esimees Antti Rinne ajakirjanike piiramisrõngas. Valitsust moodustada lootvat Rinnet peetakse karmiks ja kompromissituks läbirääkijaks. Foto: Sander Ilvest

See, et üleeilsete Soome üldvalimiste tulemustena hakkab parlamendi suurimat erakonda Sotsiaaldemokraatlikku Parteid teiseks tulnud Põlissoomlastest lahutama vaid üks saadikukoht ning kolmandaks tulnud Koonderakonda Põlissoomlastest omakorda kõigest üks koht, paneb eksperdid murega tõmbama paralleele kaheksa aastat tagasi tööle asunud kuue partei valitsusega, mis paistis silma oma hambutusega.

«Valimiste tulemus on üsna ebaselge ja annab segaseid signaale,» võttis asja kokku Turu Ülikooli parlamendiuuringute keskuse juht Markku Jokisipilä. «Mitte kellelegi pole tugevat mandaati, isegi mitte võitjal.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles