Prantsuse miljardär annetab 100 miljonit eurot Jumalaema kiriku taastamiseks

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kering SA tegevjuht Francois-Henri Pinault
Kering SA tegevjuht Francois-Henri Pinault Foto: ROMUALD MEIGNEUX/SIPA / ROMUALD MEIGNEUX/SIPA

Luksusbrände nagu Gucci ja Yves Saint Laurent omava valdusfirma Kering SA tegevjuht Francois-Henri Pinault kavatseb annetada 100 miljonit eurot Notre-Dame'i katedraali rekonstrueerimiseks, kirjutab Bloomberg.

Kering SA tegevjuht Pinault ning tema isa, ettevõtte asutaja, Francois Pinault teatasid, et annetatused tulevad perekonna investeerimisfondist Artemis.

«See tragöödia mõjutab kõiki prantslasi ja kõiki, kellel on Jumalaema kirikuga spirituaalne side,» ütles Francois-Henri Pinault. «Selle tragöödiaga silmitsi seistes soovivad kõik võimalikult kiiresti meie kultuuripärandit taastada.»

82-aastane Francois Pinault on maailmas  rikkuselt 23. inimene, kelle varade väärtus on Bloombergi miljardäride indeksi kohaselt 37,3 miljardit dollarit.

Prantsuse president Emmanuel Macron lubas katedraali taastada. «Notre Dame on meie lugu, meie kirjandus, meie elu epitsenter, see on nullpunkt, kust arvutatakse vahemaad teistesse linnadesse, seda on kirjeldatud nii paljudes raamatutes ja kujutatud maalidel,» sõnas president.

Prantsusmaa pealinnas Pariisis süttis esmaspäeva õhtul Notre Dame'i katedraal ehk Jumalaema kirik. Arvatakse, et tulekahju põhjus võib olla seotud renoveerimistöödega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles