Küsitlus: Zelenski võidaks Porošenkot rohkem kui 30-protsendise ülekaaluga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendikandidaat Volodõmõr Zelenski 12. aprillil Élysée palee juures pärast kohtumist Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga.
Ukraina presidendikandidaat Volodõmõr Zelenski 12. aprillil Élysée palee juures pärast kohtumist Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga. Foto: Arina Lebedeva / Arina Lebedeva/TASS

Kui Ukraina presidendivalimised toimuksid täna, alistaks meelelahutaja Volodõmõr Zelenski praeguse riigipea Petro Porošenko rohkem kui 30-protsendise ülekaaluga, selgus teisipäeval värskest küsitlusest.

Zelenski poolt hääletaks 48,4 protsenti kõikidest ukrainlastest ja Porošenkot toetaks 17 protsenti, näitasid 9.-14. aprillini läbi viidud Kiievi sotsioloogiainstituudi küsitluse tulemused. 

Seejuures ütles 17,9 protsenti, et ei ole veel valikut langetanud, 1,6 protsenti kavatseb hääletussedeli rikkuda, 6,3 protsenti ei kavatse hääletama minna ja 8,8 protsenti keeldus vastamast.

Seega hääletab valima minevatest ja otsuse langetanud ukrainlastest Zelenski poolt 72 protsenti ja Porošenko poolt 25,4 protsenti, 2,4 protsenti rikub sedeli. 

Presidendivalimiste otsustav voor peetakse 21. aprillil. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles