Kurjategijad röövisid Eesti aukonsuli Ghanas

Andres Einmann
Copy
Ghana politsei.
Ghana politsei. Foto: Sunday Alamba / AP / Scanpix

Kurjategijad röövisid neljapäeval Ghana pealinnas Accras Eesti aukonsuli Nabil Makram Basbouse, politsei eriüksus vabastas ta ning mehega on kõik korras.

Vabastatud aukonsul rääkis, et ta läks neljapäeva hommikul kella 7 paiku oma maja lähedale jalutama, kui umbes kümne minuti pärast peatus tema ees valge Hyundai Elantra ning selles olnud mehed tõmbasid ta autosse, kirjutab GhanaWeb.

Vastupanu korral ähvardasid mehed teda tulistada. Mehed ähvardasid teda püstoli ja kirvega ning toimetasid ta ühte majja. 61-aastane Basbous rääkis, et teda peeti ühes ruumis kinni ning tal polnud oma asukohast mingit aimu.

Kurjategijate omavahelisest vestlusest sai aukonsul aru, et tema eest tahetakse nõuda lunaraha.

Ghana politsei tegi aukonsuli ja kurjategijate asukoha kindlaks ning saatis kohale eriüksuse, mis tungis majja. Kurjategijad osutasid politseinikele vastupanu, kuid nähes, et nad jäävad eriüksusele alla, põgenesid sündmuskohalt. Politseinikel õnnestus aukonsul tervelt vabastada.

Politseinikud leidsid maja lähedalt röövis kasutatud Hyundai. Autos oli püstol, mis oli laetud viie 7,65-millimeetrise kaliibriga padruniga. Sõidukis oli ka kaks kirvest. Auto juures oli Honda mootorratas, mis politsei versiooni järgi kuulus samuti kurjategijatele.

Politsei ei ole kurjategijaid veel tabanud, juhtunu uurimiseks on algatatud kriminaalmenetlus. Jälitusinfo kohaselt on inimröövlid Nigeeria kodanikud.

Välisministeeriumi avalike suhete osakonna meedianõunik Liisa Toots ütles Postimehele, et ministeerium on juhtumiga kursis ning jälgib olukorda.

«Samuti oleme ühenduses oma aukonsuliga. Kuritöö motiivide väljaselgitamisega tegeleb kohalik politsei,» ütles Toots.

Nabil Makram Basbous 

Eesti aukonsul Ghanas Nabil Makram Basbous.
Eesti aukonsul Ghanas Nabil Makram Basbous. Foto: Välisministeerium

Nabil Makram Basbous on Eesti aukonsul Ghanas, ta on ka Ghana Hollandi kaubanduse- ja kultuurikoja liige ning Liibanoni kultuuriliidu piirkondlik peasekretär. Basbous õppis Kairo ülikoolis ärijuhtimist ning tal on pikaaegne juhtimiskogemus põllumajanduses, täpsemalt ettevõttes, mis tegeles linnutööstuse ja haudejaamade seadmete tootmisega. Lisaks on Basbous töötanud turismisektoris, kaubanduses ja kinnisvarasektoris.

Ghana aukonsulina näeb ta võimalike koostöövaldkondadena põlevkivisektorit, infotehnoloogiat, ehitust, metsandust ja puidutööstust, haridust, turismi ja kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles