Kreml: Kaljulaidi ja Putini kohtumine oli üsna kasulik (11)

Copy
President Kersti Kaljulaid kohtus eelmisel nädalal Kremlis Vladimir Putiniga.
President Kersti Kaljulaid kohtus eelmisel nädalal Kremlis Vladimir Putiniga. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Venemaa presidendi Vladimir Putini nõunik Juri Ušakov tõdes, et eelmisel nädalal Moskvas toimunud kohtumine Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi ja Putini vahel oli üsna kasulik.

Kaljulaidi ja Putini läbirääkimiste kohta tervikuna ütles Ušakov, et Moskvas peetakse neid üpris kasulikeks. 

Juri Ušakov.
Juri Ušakov. Foto: wikimedia.org.

«Muidugi säilivad meie vahel erimeelsused, kahepoolsetes suhetes jäävad alles mitmed probleemid. Eesti osapoole käitumine on meie jaoks vastuvõetamatu,» sõnas Putini nõunik.

Samas tõdes ta, et suhtlemine on parem kui igasuguste tipptasemel sidemete puudumine ja sellise seisukohaga nõustus ka Eesti president.

Ušakov rääkis, et presidentidel oli otsekohene, isegi asine ja asjalik jutuajamine kahepoolsete, samuti rahvusvaheliste küsimuste üle.

Ušakovi sõnul oli Eesti pool olnud eriti huvitatud toetusest oma kandidatuurile ÜRO julgeolekunõukogu mittealalise liikme kohale. 

«Loomulikult, nii nagu teisedki ÜRO julgeolekunõukogu alalised liikmed, ei avalda me oma hääletamise motiive,» sõnas nõunik.

Samuti puudutasid riigipead Ušakovi sõnul 2014. aastal sõlmitud piirileppe ratifitseerimise küsimust. 

«Õhkkonda, mis võimaldaks nende lepete ratifitseerimist meie ja Eesti poolt, pole veel loodud. Me väljendame lootust, et tingimused selle sammu jaoks luuakse,» ütles Ušakov.

Ühtlasi kinnitas nõunik, et Kaljulaid kutsus Putini osalema järgmisel suvel Tartus toimuvale soome-ugri rahvaste maailmakongressile.

«Mis on huvitav, Eesti president kutsus meie juhi 8. soomeugri rahvaste kongressile, mis toimub 2020. aasta juunis Tartus,» ütles Ušakov ajakirjanikele.

Kaljulaid ja Putin kohtusid 18. aprillil Moskvas, kui Eesti president käis avamas sealset Eesti saatkonna renoveeritud hoonet.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles