USA võimud pidasid kinni terrorirünnakut kavandanud armeeveterani

Copy
Californias terrorirünnakut kavandanud 26-aastane Mark Steven Domingo.
Californias terrorirünnakut kavandanud 26-aastane Mark Steven Domingo. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

USA võimud pidasid reedel Californias kinni islamiusku pöördunud armeeveterani, kes kavatses isevalmistatud lõhkeseadeldisega rünnata pühapäeval paremäärmuslaste üritust Long Beachi pargis kättemaksuks mošeetulistamiste eest Uus-Meremaal Christchurchis.

Ametnikud ütlesid eile, et 26-aastane Mark Steven Domingo, kes oli osalenud missioonil Afganistanis, võeti kinni süüdistatuna materiaalse toetuse andmises terroristidele.

Süüdistuse kohaselt plaanis Domingo alates märtsist «valmistada ja kasutada massihävitusrelva, et sooritada massimõrv».

Prokurör Nick Hanna ütles pressikonverentsil, et Domingo toetas vägivaldset džihaadi ja rääkis soovist saada märtriks ja lubas vanduda truudust äärmusrühmitusele Islamiriik, kui see USA-s kanda kinnitab.

Domingo postitas sotsiaalmeedias 3. märtsil sõnumi, milles ütles, et «Ameerika vajab veel üht Vegase sündmust». Tegemist oli ilmse viitega 2017. aasta tulistamisele, milles sai surma 59 inimest. Tema sõnul tooks see kaasa kodanikurahutused, mis nõrgestaks Ameerikat ning «annaks neile maitse terrorismist, mida nad ise rõõmuga üle kogu maailma levitavad».

Pärast 15. märtsil Uus-Meremaal Christchurchis aset leidnud mošeetulistamisi, milles hukkus 50 inimest, hakkas Domingo rääkima soovist kätte maksta.

Paremäärmuslased pühapäeval Long Beachi parki ei tulnudki ja seal leidis aset hoopis vastumeeleavaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles