Küprose justiitsminister astus sarimõrvaga seoses tagasi

Copy
Küprose justiitsminister Ionas Nicolaou neljapäeval pealinnas Nikosias tagasiastumisest teatades.
Küprose justiitsminister Ionas Nicolaou neljapäeval pealinnas Nikosias tagasiastumisest teatades. Foto: AFP / Scanpix

Küprose justiitsminister Ionas Nicolaou teatas neljapäeval tagasiastumisest pärast seda, kui võimude saamatus sarimõrva uurimisel on tekitanud saareriigis pahameeletormi. 

Nicolaou teatas, et esitas president Nikos Anastasiadesele lahkumisavalduse «põhimõttest ja südametunnistusest» lähtudes.

Justiitsminister lisas, et ta ei ole isiklikult seotud juhtumiga, milles sõjaväeohvitser tunnistas end süüdi seitsme naise ja tüdruku tapmises. 

Ministrile said saatuslikuks politsei uurimisvead. Nicolaou sõnul ei puuduta need üksnes politseid vaid mõjutavad ka ühiskonna «suhtumist ja arusaamu, mis ei tee meist kellelegi au». 

President rahuldas ministri tagasiastumispalve. «Rahuldasin sügava kahetsusega justiitsminister Nicolaou lahkumisavalduse, sest sellega jään ilma ühest oma lähimast partnerist,» kirjutas Anastasiades Twitteris. 

Küprose politsei teatas 22. aprillil, et riik on silmitsi oma ajaloo esimese sarimõrvaga. Praeguseks on leitud kahe filipiinlanna, ühe arvatava nepallanna ja ühe tuvastamata naise surnukeha. Ühe rumeenlanna ja tema tütre ning kuueaastase filipiinlanna surnukehade otsingud jätkuvad. 

Kahtlusalusena on kinni peetud 35-aastane sõjaväeohvitser Nikos Metaxas, kes on ennast seitsmes mõrvas süüdi tunnistanud. 

Ametist lahkuv justiitsminister kutsus politsei kaebuste komisjoni alustama iseseisvat juurdlust selle suhtes, miks politsei ei viinud enne sarimõrva ilmsiks tulekut läbi tõsiseltvõetavaid uurimisi seitsme inimese kadumise suhtes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles