Reim: nooremad saavad avansi, vanemad peavad jalad kõhu alt välja võtma

Andres Vaher
, reporter
Copy
Kogenud koondislane Konstantin Vassiljev (vasakul) ja debütant Vlasi Sinjavski eilses Flora - Levadia mängus.
Kogenud koondislane Konstantin Vassiljev (vasakul) ja debütant Vlasi Sinjavski eilses Flora - Levadia mängus. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim möönis, et olukord ja mängijate valik enne EM-valikmänge Põhja-Iirimaa ja Saksamaa pole parim ning järgmise põlvkonna pallurid saavad seetõttu võimaluse.

Eesti läheb EM-valikmängudes Põhja-Iirimaa ja Saksamaa vastu mitme tavapärase ja olulise põhimeheta. Eemale jäävad Ragnar Klavan, Nikita Baranov, Henri Anier ja Siim Luts. Debütantidena võib võimalus koita Flora triole Vladislav Kreidale, Vlasi Sinjavskile ja Erik Sorgale.

«Oleme ainulaadses olukorras. Me pole vist kunagi kaasanud valikmängudele mehi, keda pole varem sõpruskohtumistes proovinud. Aga kõik need mängijad on alanud hooajaga avanenud,» selgitas koondise peatreener Martin Reim. «Jah, võib-olla saavad nad veidi avanssi. Aga kindlasti tuleb neil valmis olla, et kui avaneb võimalus väljakule saada, siis on vaja see ära kasutada. See võimalus on päris suur.»

Reim tõdes, et kolme aasta eest koondisetüüri haarates oli ta käsutuses rohkem mängijad, kel klubides suurem praktika.

«Meil on praegu üsna keeruline hetk, kui vaadata vastaseid ning seda, kas ja kui palju keegi kuskil platsile saab. Verevahetus muutub järjest kiiremaks. Kui vanemad mängijad pakuvad kohta, siis avaneb ju kellelegi nooremale võimalus. Ka nende peades, kes kauem koondisse kuulunud, peab toimuma muutusi. Jalad tuleb kõhu alt välja võtta!» saatis peatreener selge signaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles