Budapestis kolmapäeval juhtunud ohvriterohke laevakokkupõrke tõttu vahistati reisilaeva kapten (1)

Jaano Martin Ots
Copy
Kolmapäeval Budapestis uppunud jõelaev Hableany
Kolmapäeval Budapestis uppunud jõelaev Hableany Foto: Kuvatõmmis veebilehelt Marinetraffic.com

Budapestis Doonau jõel kolmapäeval juhtunud ohvriterikka laevaõnnetuse asjaolud ei ole selged. Teise kokkupõrkes osalenud reisilaeva 64-aastane Ukraina kodanikust kapten on vahistatud. 

Kolmapäeva õhtul põrkasid Budapesti kesklinnas Doonaul kokku ekskursioonipaat Hableany ja reisilaev Viking Sigyn. Mõlemad laevad liikusid samas suunas, kuid põrkusid sillale lähenedes teineteisega. Väiksem alus läks ümber, jäi suurema laeva alla ja uppus loetud sekundite jooksul. Osa reisijaist sattus vette, kuid paljud jäid tõenäoliselt laeva salongi lõksu.

Õnnetuse hetkel oli nähtavus halb, puhus tugev tuul ning sadas paduvihma. Seni on leitud 7 hukkunut, 7 inimest on päästetud. Lootust ülejäänud reisijate elusalt leidmiseks enam ei ole. Ungari võimud teevad ettevalmistusi uppunud laeva üles tõstmiseks. 

Jõelaeva Hableany reisijateks olid 30 Lõuna-Korea turisti, neid saatis kolm giidi ning laevas oli ka kaks meeskonnaliiget. Viking Sigyni pardal keegi vigastada ei saanud. 

Õnnetusest on küll olemas mõningal määral juhuslikku foto- ja videomaterjali, kuid avarii täpset põhjust ei ole veel tuvastatud. Viking Sigyni 64-aastane ukraina kodanikust kapten on vahistatud. 

Budapesti oodatakse Lõuna-Korea välisministrit, kes peaks koos oma Ungari kolleegiga õnneuse kohta tänasel pressikonverentsil lisainfot andma. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles