Ühendriikides sai tulistamises surma 12 inimest (3)

BNS
Copy
Sündmuskohal.
Sündmuskohal. Foto: Kaitlin McKeown / AP

Ühendriikides sai reedel Virginias aset leidnud tulistamises surma 12 inimest, teatas telekanal CNN.

Virginia Beachi linna politseiülema James Cervera informatsiooni kohaselt toimetati veel kuus inimest haiglasse. Haavatute seas on ka politseiametnik, kelle elu päästis kuulivest.

Tulistaja tapeti tulevahetuses politseiga.

Politsei andmetel oli ründajaks kauaaegne omavalitsuse töötaja kommunaalteenuste vallas. Hoonest leiti pärast tulistamist püss ja käsirelv.

Cervera sõnul said sündmused alguse kella nelja ajal õhtul, kui relvastatud mees sisenes omavalituse hoonekompleksi ja hakkas koheselt valimatult inimeste pihta tulistama.

"See on kõige kohutavam päev linna ajaloos. Ohvriteks on meie sõbrad, kolleegid ja naabrid," ütles linnapea Bobby Dwyer ajakirjanikele.

"Väga kohutav päev. Meie mõtted on ohvrite ja nende lähedastega. Teeme igakülgset koostööd korrakaitsjate, päästetöötajate ja meedikutega, et tagada neile kõik vajalik," ütles Virginia kuberner Ralph Northam.

Sündmuskohale saabus hulgaliselt politseipatrulle ja Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agente.

Ajalehe Virginian-Pilot töötaja Megan Blanton kirjeldusel viibis ta laskude kõlades hoones ja peitis ennast koos kaastöölistega kontoriruumi, mille ukse nad lauaga kinni kiilusid.

Virginia Beach asub umbes 320 kilomeetri kaugusel Washingtonist kagus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles