Trump ähvardas Mehhikot jälle tariifidega

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: SIPA/Scanpix

President Donald Trump ütles täna, et Mehhikoga sõlmitud rändeleppe salaprotokoll vajab Mehhiko parlamendi heakskiitu ja hoiatas, et kui seda ei saada, kehtestab USA imporditollid.

President ei täpsutanud protokolli sisu, kuid ütles, et see avaldatakse «mitte väga kauges tulevikus ja see vajab hääletust Mehhiko seadusandlikus kogus».

«Me ei oota, et sellel hääletusel probleeme esineks, kuid kui sellele mingil põhjusel heakskiitu ei tule, siis tariifid taaskehtestatakse,» säutsus Trump.

Trump vihjas salaprotokollidele esmakordselt pühapäevases säutsus, kus ta kaitses lepet kriitika eest, et see sisaldab vähe sellist, milles juba ei ole varem kokkulepitud.

Ta siunas New York Timesi ja ütles, et selle esilehelugu on «pettus ja ei miski muu kui kehvasti kajastatud rünnak minu vastu... haige ajakirjandus!»

New York Times kirjutas laupäeval, et Trumpi ülistatud kokkulepe Mehhikoga on läbimurde asemel vaid kogum sammudest, milles on kokku lepitud juba kuid tagasi.

USA president ähvardas möödunud nädalal, et kui Mehhiko ei saa olukorda piiril kontrolli alla, siis kehtestavad Ühendriigid esmaspäeval Mehhiko kaupadele viieprotsendise imporditolli. Juulis oleks see kerkinud 10 protsendini ja saavutanud oktoobriks lae 25 protsendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles