Afganistanis hukkus teeäärse pommi plahvatuses vähemalt kuus inimest

Copy
Autovrakk Afganistanis. Teeäärsete pommide ohvriks langevad sageli tsiviilisikud. Foto on illustratiivne.
Autovrakk Afganistanis. Teeäärsete pommide ohvriks langevad sageli tsiviilisikud. Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Afganistani lõunaosas hukkus täna teeäärse pommi plahvatuses vähemalt kuus inimest.

Ohvrid olid teel Kandahari Dandi piirkonnast provintsipealinna, kui nende auto lähedal pomm õhiti. Kohaliku politsei pressiesindaja Qasim Afghani sõnul said surma kõik autosolnud.

«Hukkunute seas on neli last -- kaks tüdrukut ja kaks poissi. Nad kõik olid ühe pere liikmed,» lausus ta AFP-le.

Dandi piirkonna kuberner Haji Abdullah ütles, et lõhekeha teele, mida kasutavad sageli nii Afganistani kui võõrvägede sõdurid, paigutas Taliban. 

Ükski rühmitus ei ole seni rünnaku eest vastutust võtnud ning Taliban ei ole samuti intsidenti kommenteerinud. 

Mässulised kasutavad Afganistani vägede vastu sageli teeäärseid pomme ja maamiine, kuid need põhjustavad sageli raskeid kaotusi ka tsiviilelanikele. 

Aastaid väldanud konflikt on jätnud Afganistani hulgaliselt maamiine, lõhkemata mürske, rakette ja isevalmistatud pomme, mille sageli korjavad üles uudishimulikud lapsed. 

Möödunud kuul hukkus maamiiniplahvatuses seitse last ning sai viga kaks, kui üks ohvritest Ghazni provintsis selle peale astus. 

ÜRO andmeil hukkus Afganistanis möödunud aastal ligi 4000 tsiviilelanikku, neist 900 last. Vigastada sai veel 7000. Tegemist oli tsiviilisikute jaoks ohvriterohkeima aastaga Afganistani konfliktis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles