Poolik järeleandmine ärritas Hongkongi protestijaid

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Korraldajate sõnul avaldas Hongkongis eile väljaandmisseaduse vastu meelt kaks miljonit inimest. 
Korraldajate sõnul avaldas Hongkongis eile väljaandmisseaduse vastu meelt kaks miljonit inimest. Foto: HECTOR RETAMAL/AFP/Scanpix

Hongkongi valitsusjuhi Carrie Lami otsus peatada vastuolulise väljaandmisseaduse arutamine teadmata ajaks ei suutnud vaigistada meeleavaldajaid Hiina erihalduspiirkonnas ning eile ummistasid linna südame taas inimesed, kes nõudsid võimudelt eelnõu tagasivõtmist, Lami ametist lahkumist ja vabanduse palumist politseivägivalla eest varasemal protestimarsil.

Korraldajate väitel osales eilsel marsil ligi kaks miljonit inimest, mis on kaks korda enam kui nädal tagasi. Metroojaamadest valgus vastupanumarsi stardipaika inimesi veel mitu tundi pärast meeleavalduse algust ning Hongkongi peamised valitsuskvartali poole viivad tänavad olid rahvast pilgeni täis.

Paljud musta rõivastunud meeleavaldajad kandsid silte «Ärge tulistage, me oleme hongkonglased» ja «Tudengid pole vägivaldsed», viidates sellega politseivägivallale läinud kolmapäeval, kui korrakaitsjad astusid peamiselt õppuritest protestijatele vastu kummikuulide ja pisargaasiga, vigastades umbes 80 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles