Inimese Kuule astumise aastal kaupluse ehitanud malev tuleb kokku

, õpetaja
Copy
Kui malevasuvest möödus 40 aastat, kohtus Karksi esimene malev oma kunagises tööpaigas ja istutas sinna puu. Nüüd kohtutakse taas.
Kui malevasuvest möödus 40 aastat, kohtus Karksi esimene malev oma kunagises tööpaigas ja istutas sinna puu. Nüüd kohtutakse taas. Foto: Erakogu

Kuldpulmadeni jõudvad abielupaarid on hea näide, et poole sajandi pikkusele ajaproovile vastupidavad lähedased inimsuhted on võimalikud. Sama tõestab esimene Viljandimaal asutatud Eesti üliõpilaste ehitusmaleva (EÜE) rühm, kes peab 26. juunil Karksis kokkutulekut.

Suvel viiekümne aasta eest astus inimene Kuule, seksuaalvähemused korraldasid esimesi suuri meeleavaldusi, lillelapsed rändasid mööda vikerkaarevärvilist pilvpehmet ilma, muusika- ja kunstiajalukku kirjutati uusi nimesid. Eetrisse läks «Monty Pythoni» sarja esimene osa. Vietnamis hukkusid küll inimesed, kuid üldiselt näis, et inimkond on saanud uue vaba hingamise. Umbes sellise pildi maalivad filmid toonasest elust tänapäeva noortele, jättes varju asjaolu, et üks kuuendik planeedist elas hoopis teistsuguses aegruumis. Siiski leidus ka rangelt oma kodanikke valvavas Nõukogude Liidus oaase, mis leevendasid noorte janu avatuse ja iseolemise järele. Üks selliseid nähtusi oli EÜE.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles