Epp Mäe alistas venelannast olümpiavõitja ning võitis Euroopa mängudelt pronksi

Silver Tabo
, reporter
Copy
Epp Mäe Euroopa mängudel pronksmedaliga.
Epp Mäe Euroopa mängudel pronksmedaliga. Foto: EOK

Valgevene pealinnas Minskis ajaloos teist korda peetavatel Euroopa mängudel alistas Epp Mäe kuni 76 kg kaaluvate naiste maadluse pronksimatšis punktidega 5:3 Natalja Vorobjova.

«Teadsin, et vastane on tugev. Viimastel testturniiridel kaotasin talle, tegelikult pole ma teda seni üldse kunagi veel võitnud. Aga viimane testturniir näitas, et piir meie vahel on niivõrd väike ja mingit aukartust mul tema tiitlite ees ei olnud. Lisaks finaalikoht, mis mult eile ära võeti – see tekitas omakorda minu sees selliseid tundeid, mis tuli täna mati peale panna. Sellel võistlusel ma panin tõesti kõik välja, mis mul on.»

Veel kaheksa sekundit enne pronksimatši lõppu juhtis Vorobjova 3:1. Seejärel läks 27-aastane Mäe äkitselt rünnakuteele ning sooritas ühest jalast tõstega üleheitega, mille eest teenis eestlanna neli punkti ja hiilgava võidu.

«Kui viimased kaheksa sekundit olid jäänud, olin kaotusseisus ja teadsin, et mul on vaja rünnata. Mul ei olnud mingit muud varianti, kui tahan võita. Vastane ootas, et ma ründan, ja et olin temaga just laagris olnud, siis ta teadis, kuhu ma võiksin rünnata. Nii et tegin hoopis sellise rünnaku, mida ma tavaolukorras ei teeks, ja ta ei oodanud seda. Kõik läks hästi ja vajalikud punktid tulid,» rääkis Mäe lohutusringi kaudu pronksimatšini jõudnud Londoni olümpiavõitjast ning Rio olümpiahõbedast.

Mäe alustas Euroopa mänge kahe võiduga, kui sai vastavalt 3:0 ja 8:0 jagu ungarlannast Zsanett Nemethist ning ukrainlannast Alla Belinskast. Eilses poolfinaalis kaotas eestlanna aga vastuoluliselt 5:3 kodupubliku lemmikule Vassilissa Marzaljukile.

Mäe viimased medalid tiitlivõistlustelt on olnud samuti pronksikarva – seda nii 2015. aasta MMilt kui ka 2017. aasta EMilt.

Eesti on nüüd tänavustelt Euroopa mängudelt võitnud neli medalit. Hõbedase autasu said nii Alo Jakin meeste jalgratta maanteesõidus kui ka naiste 3x3 korvpallikoondis. Vähemalt pronksmedali on taganud ka sulgpallur Raul Must, kes mängib homme algusega kell 11.40 meesüksikmängu poolfinaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles