Helmel pole ENPAst välja astumisel ühtki sõpra (40)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Euroopa Nõukogu
Euroopa Nõukogu Foto: Pm

EKRE ühemehe-show valitsuses jätkub, seekord Euroopa Nõukogust välja astumise teemal. Ükski teine riigikogu erakond ei ole andnud märki, et Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees (ENPA) Venemaa hääleõiguse taastamise tõttu võiks Eesti sealt lahkuda, ometi otsustas EKRE volikogu pühapäeval, et riigikogus on vaja hääletada, kas Eestil kõlbab sellisesse organisatsiooni jääda. Koalitsioonis seda teemat arutatud ei ole, kinnitavad kõik selle osalised, nende seas ka EKRE poliitikud ise.

«Venemaa delegatsiooni volituste täielik taastamine Euroopa Nõukogus on otsus, millele Eesti ei peaks reageerima kõigest sümboolse näpuvibutamisega,» seisis konservatiivide avalduses. «EKRE volikogu teeb ettepaneku panna Eesti osalemine Euroopa Nõukogu töös hääletusele riigikogus, sest Euroopa Nõukogu on rikkunud jämedalt iseendale kehtestatud reegleid ja standardeid.»

EKRE volikogu seisukoht on, et Eesti peaks lahkuma. Selle seisukoha tegi konservatiivide esimees Mart Helme avalikkusele selgeks juba eelmise nädala valitsuse pressikonverentsil.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles