Õhurünnakus Liibüa pagulaskeskusele hukkus 40 migranti (2)

Copy
Päästetöötajad toovad välja surnukehi Tajouri pagulaste kinnipidamiskeskusest.
Päästetöötajad toovad välja surnukehi Tajouri pagulaste kinnipidamiskeskusest. Foto: AFP / Scanpix

Ligi 40 migranti sai täna surma ja 80 vigastada õhulöögis Liibüa pealinna idaosas asuvale kinnipidamiskeskusele.

«See on esialgne hinnang ja ohvrite arv võib tõusta,» ütles häirekeskuse pressiesindaja Osama Ali. 

Tema sõnul hoiti otsetabamuse saanud keskuses 120 migranti.

Uudisteagentuuri AFP fotograafi sõnul oli Tripoli eeslinnas Tajouris asuva angaari põrandal laiali hulk surnukehi ning sündmuskohale kiirustasid sireenide huilates kiirabiautod. 

Keskuse ametnikud süüdistasid rünnakus Liibüa mõjuvõimsat väepealikku Khalifa Haftarit, kes kontrollib suurt osa Liibüa ida- ja lõunaosast. 

Riigi idaosa valitsust toetava kindral Haftari Liibüa Rahvusarmee alustas 4. aprillil pealetungi Tripolile, kus paikneb rahvusvaheliselt tunnustatud rahvusliku ühtsuse valitsus. 

Haftar lubas möödunud nädalal pealetungi linnale jätkata ja vabastada see «terroristlikest võitlejatest», pidades ilmselt silmas sealse valitsusega lõdvalt seotud omakaitseväelasi.

«Sõjaväeoperatsioonid ei lõpe enne Tripoli vallutamist,» ütles ta usutluses kohalikule uudisteportaalile Almarsad.co.

Lahingud Tripolis ähvardavad paisata Liibüa uude vägivallakeerisesse, mis on võrreldav 2011. aasta konfiktiga, mille käigus kukutati kauaaegne diktaator Muammar Gaddafi.

Liibüas on Euroopa Liidu rahastatud kohalikud julgeolekujõud pidanud kinni tuhandeid migrante, kes on nüüd sattunud relvakonflikti keskele. Kinnipidamiskeskustes napib toitu ja muid esmatarbekaupu ning rahvusvahelised organisatsioonid on ärgitanud kiirendama migrantide ümberasustamist. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles