Sakslased kardavad islamiäärmuslastest enam paremäärmuslasi (5)

Copy
Sakslaste hirmu paremäärmuslaste ees võis suurendada hiljutine kuritegu. Nimelt arvatakse, et paremäärmuslane Stephan Ernst (pildil punases) tappis migratsiooni pooldanud poliitiku Walter Lübcke.
Sakslaste hirmu paremäärmuslaste ees võis suurendada hiljutine kuritegu. Nimelt arvatakse, et paremäärmuslane Stephan Ernst (pildil punases) tappis migratsiooni pooldanud poliitiku Walter Lübcke. Foto: ULI DECK / AFP / Scanpix

Sakslased kardavad paremäärmuslaste võimalikke rünnakuid rohkem kui islamiäärmuslaste või vasakäärmuslaste omi, selgus telekanali ARD korraldatud küsitlusest. 

Küsitlusest selgus, et 71 protsenti sakslastest usub, et riigis valitseb suur oht paremäärmuslaste rünnakuks, samal ajal islamiäärmuslaste võimalikku rünnakut pelgab 60 protsenti küsitletutest ja 41 protsenti peab võimalikuks vasakäärmuslaste korraldatavaid rünnakuid.

Sakslased leiavad, et julgeolekujõud ei tegele paremäärmuslaste ja neonatside ohu tõrjumisega piisavalt ja küsitletutest 67 protsenti usub, et paremäärmuslased võivad Saksamaad muuta.

Paremäärmuslaste kuritegude hirmu taga võib olla Kasseli omavalitsusjuhi Walter Lübcke hiljutine mõrv. Saksa politsei arvab, et migratsiooni toetanud poliitiku tappis paremäärmuslane Stephan Ernst.

Hirmu tõttu pooldab 65 protsenti sakslastest julgeolekujõududele suurema õiguse andmist veebipõhise suhtluse ja sotsiaalmeedia kontrollimiseks.

Lisaks küsiti sakslaste suhtumist migrantide päästmisele Vahemerelt ja vastustest selgus, et 72 protsenti pooldab põgenike päästmist. Samuti leidsid vastajad, et põgenike päästjaid ei tohiks vahistada ja nende üle kohut pidada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles