Tallinkile kuuluv Tai restoran sipleb suures kahjumis

PM Majandus
Copy
Tallinki suuromanik Enn Pant restorani NOK NOK avamisel.
Tallinki suuromanik Enn Pant restorani NOK NOK avamisel. Foto: Nok Nok

Vanalinnas asuva restorani NOK NOK müügitulu kasvas mullu küll 44 protsendi võrra ligi 545 000 euroni, kuid puhaskahjum süvenes aastaga veerandi võrra 749 000 euroni.

Ettevõte Baan Thai OÜ registreeriti äriregistris 2016. aasta veebruaris, et asutada Tallinnas autentne Tai restoran. NOK NOK alustas tööd 2017. aasta aprillis ning esimesel majandusaastal küündis restorani kahjum ligi 378 000 euro suuruse käibe juures 606 000 euroni.

Esimesel tegevusaastal mõjutab toitlustuskohtade kahjumit üldjuhul avamisega seotud ühekordsed kulud, kuid ka mullu oli Tallinki tütarettevõtte puhaskahjum suurem kui käive.

Mullu pakkus NOK NOK klientidele toitlustusteenust, kokakooli teenust ja ruumide rentimise võimalust seminaride pidamiseks. Samuti avati restorani sisehoovis väliterrass ning alustati koostööd kojuveo kullerfirmadega.

Tänavu plaanitakse panustada jätkuvalt meeskonna koolitamisele, tootearendusele, kvaliteedi tõstmisele ja tootesordimendi ning teenuste valiku laiendamisse.

Tallink Grupp tegi mullu detsembris tütarfirmasse ka miljoni euro suuruse rahasüsti, et täita omakapitali tingimused, samuti oli bilansipäeva seisuga NOK NOKil Tallinki ees 1,5 miljoni euro ulatuses kohustusi.

Ettevõtte palgakulu kasvas aastaga 24,3 protsenti ligi 475 000 euroni, kuid töötajate arv vähenes võrreldes 2017. aastaga viiendiku võrra. Keskmine kuine netotöötasu oli seega 1364 eurot, aasta varem vaid 884 eurot.

Baan Thai OÜ juhatuses on alates aprillist Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juht Peter Roose, kes on olnud ka Tallinki juhatuses. Teine juhatuse liige on Eva Hanschmidt-Kalmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles