Laulupeo tänasele kontserdile enam pileteid osta ei saa (6)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laulupeo piletite müük on peatatud, pileteid hakatakse taas müüma siis, kui osa publikut lauluväljakult lahkub.

Laulupeo tänasele kontserdile on eelmüügist müüdud ligi 60 000 piletit ning koos osaleva 35 000 laulja ja muusikuga on jõutud olukorrani, kus korraldajate otsusega peatatakse inimeste turvalisuse ja ohutuse kaalutlusel piletite eelmüük. Ilma piletita inimestel soovitatakse väravatesse mitte tulla, teatas laulupeo korraldustoimkond.

Eelmüügist piletite müük tänasele kontserdile peatatakse turvakaalutlustel ning see avatakse taas, kui lauluväljakult piletiga lahkujate arv seda võimaldab.

«Kõikidel ilma piletita inimestel palume jälgida pidu ülekandes suurtelt ekraanidelt Tallinnas Vabaduse väljakul ning Maarjamäe lossis ning ekraanidelt oma kodupaigas üle Eesti,» soovitasid korraldajad.

Politsei, meditsiiniteenistuse ja päästeameti kinnitusel on prioriteet piletiga külastajatele nende turvalisuse tagamine. Kiireks sekkumiseks on vaja tagada rahvamassis ligipääs nii abi kutsumiseks kui ka pakkumiseks.

Põhja prefektuuri Kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit selgitab, et tänase laulupeo kontserdi piletimüüki piiratakse, et tagada pileti ostnud ligikaudu 70 000 inimese turvalisus.

Laulu- ja tantsupeo operatiivstaap tegi täna otsuse piirata piletimüüki hetkel, mil müüdud on 70 000 piletit. Koos esinejatega viibib täna lauluväljakul üle 100 000 inimese, kelle turvalisuse tagamine on politsei, meditsiiniteenistuse, Päästeameti ja turvatöötajate jaoks prioriteediks.

«Operatiivteenistuste ülesandeks on pakkuda võimalikult kiiret abi. Suures rahvamassis on raskendatud nii abi kutsumine kui ka vahetu abi pakkumine, seega otsustati turvakaalutlustel piirata piletimüüki tänasele kontserdile,» ütles Saarniit.

Täna kell 14 algavat XXVII laulupeo «Minu arm» kontserti saab suurte ekraanide vahendusel otsepildis jälgida mitmes paigas üle Eesti. Tallinnas kantakse laulupidu üle Vabaduse väljakul.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles