Piip ja Tuut lähevad kosja

Kultuuritoimetus
Copy
Piip ja Tuut
Piip ja Tuut Foto: Piip ja Tuut

15.-25.juuli teeb Piip ja Tuut Teater tiiru Eestile peale uuslavastusega «Piip ja Tuut lähevad kosja» jõudes Arukülast Kassarisse, Kuressaarest Pärnusse, Kablist Ülenurmele, Võrust Palamusele, Paidest Illukale.

Suvelavastuses räägivad Piip ja Tuut ehal käimisest ja õitsile minekust, armumisest ja abiellumisest nii, nagu see võis olla meie esivanemate noorusajal. Koos võetakse ette üks kosjasõit ning elustatakse ennemuistseid pulmakombeid. Kes saab tanu alla ja kes peab kosjahobu mängima selgub kohapeal. Võib olla pannakse ka kellelegi publiku hulgast silm peale ja päitsed pähe.

Seekordsel Piip ja Tuut Teatri suvetiirul on ka laiem märgiline tähendus. Need etendused võivad jääda viimasteks avalikeks etendusteks, kui enne uue hooajal algust ei leita teatrile rahastajat. Rendimaja ja väikse teatrisaaliga eraetendusasutus, kes tegutseb riigi poolt ohtralt doteeritud teatrite kõrval ei pea kaua vastu, ta lihtsalt hääbub ebaausas konkurentsis loomingulise trupi ületöötamise koorma all.

Peamiselt lastele ja peredele etendusi mängivast teatrist hooliva kosilase pikaaegsed otsingud on jäänud vastukajata ning nüüd lähevad Piip ja Tuut ise kosja - suvetiiru lõppedes istutakse kultuuriministriga ühise laua taha ja vaid mõlemaid osapooli rahuldava kosjatehingu korral saab Piip ja Tuut Teater sügisel alustada oma 10. juubelihooaega.

Elutähtsa kohtumise õnnestumise nimel harjutatakse kosjaminekut pool suve ja mängitakse see koos publikuga kümme korda läbi.

Uhiuues suvelavastuses mängivad pilli Karoliina Kreintaal või Johan Kristjan Aimla ja Natali Ponetajev. Autorid, näitlejad ja lavastajad on Haide Männamäe ja Toomas Tross. Lavastus on kahes vaatuses ja sobib vaatamiseks peredele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles