Suurbritanniat tabab sügiseni kestev kuumalaine

Copy
Saabuv kuumalaine toob inimesi randa.
Saabuv kuumalaine toob inimesi randa. Foto: Hugo Michiels / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Sel nädalal tõuseb õhutemperatuur Suurbritannias 27 soojakraadini ning prognooside järgi kestab pikaajaline soojaperiood ilmselt kuni oktoobrini.

Ilmaennustajad ütlevad, et soojemaid ilmasid on oodata üle kogu riigi kuni oktoobrini. Sellest lähtuvalt on soovitatud vanematel jälgida, et nende lapsed kasutaksid suvepuhkuse ajal päikesekreemi.

«Järgmise kolme kuu jooksul saame me enamasti näha sooja ilma ja pilvitut taevast,» ütles Briti ilmateenistuse meteoroloog Helen Roberts väljaandele The Sun. Briti ilmateenistus on edastanud ilmaprognoosi ka valitsusele, et see saaks eesolevateks kuudeks valmistuda, vahendab Daily Star.

Sünoptikute sõnul toob kuumalaine kaasa Mandri-Euroopast saabuv soojuskuppel ning laine mõjutab tugeivamalt just riigi kaguosa, sealhulgas Londonit. Selle nädala haripunktiks on kolmapäev, mil temperatuur tõuseb 27 kraadini.

Augusti lõpus on aga oodata isegi 32-kraadist õhutemperatuuri, ütleb Briti ilmaennustaja Brian Gaze. Kui enamjaolt puudutavad kuumimad päevad just Lõuna- ja Ida-Inglismaad, siis nüüd saavad kuuma tunda ka riigi põhja- ja lääneosa, ütleb Gaze.

Ka eelmine aasta oli saareriigis pikalt soe ilm. 45 päeva väldanud kuumalainele järgnes ka soe sügis, mil temperatuur jõudis isegi oktoobris 26 kraadini, vahendab The Sun.

Kaks nädalat tagasi tabas põrgukuumus Lääne-Euroopat, mil temperatuurid jõudsid kohati pea 46 kraadini. Ühendkuningriigis mõõdeti samal ajal kõrgeimaks temperatuuriks 34 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles