PM Budapestis. Eesti vehklemisnaiskond asub OM-edetabelis 8. kohal

Copy
Eesti epeenaiskond.
Eesti epeenaiskond. Foto: Tairo Lutter

Järgmise aasta Tokyo olümpia kvalifikatsioonirallis annavad vehklejatele kõige rohkem punkte maailmameistrivõistused, Eesti epeenaiste kuues koht Budapestist polnud kõige kehvem saak. Kuid üldseisu rõõmsamaks aitamiseks tulnuks võita medal.

Tegemist pole maailma edetabeliga, arvestatud on ainult OM-kvalifikatsiooniperioodi jooksul kogutud punkte. Selle perioodi jooksul on toimunud kolm võistlust: mais MK-etapp Dubais, juunis maailmajagude meistrivõistlused ja nüüd MM.

Tabelit juhivad täna õhtul omavahel finaalis kohtuvad Venemaa ja Hiina. Kumb võidab, asub ka rohkem kui 200-se punktisummaga OM-edetabeli etteotsa. Teisena jätkaja summa jääb veidi alla 200. Kolmanda-neljandana järgnevad 180 punktiga USA ja Poola.

Juhendi kohaselt pääseb olümpiale edetabeli neli paremat ning seejärel 5. kohast alates iga maailmajao parim. Praegu on viies äsja MMil pronksmedali võitnud Itaalia 160, kuues Lõuna-Korea 150, seitsmes MMil neljandaks tulnud Ukraina 127 ja kaheksas Eesti 116 punktiga. Meile hingab kuklasse Prantsusmaa (110), ülejäänutel on punkte alla saja.

Valiktsükli lõpuni jääb veel vaid neli MK-etappi, kuid praegu viimase Euroopa võistkonnana edasipääsukohal oleva Itaaliaga on vahe päris suur, ligi poolsada punkti.

Olukorrad võivad muutuda, näiteks aitaks Eestit mõne väljaspool Euroopat asuva riigi esinelikust välja pudenemine ja mõne Vana Maailma tiimi tõusmine tolle asemele. Ent enda kätes oleks asjad alles edetabelis vähemalt viiendale kohale tõusmise korral.

Selleks tuleb laias laastus võita mitu allesjäänud MK-etappi ja loota, et põhikonkurendid ei kerkiks liiga kõrgele. Raske ülesanne.

Järgmisena jagatakse OM-valikpunkte novembris Tallinna Mõõgal. Uue aasta alguses peetakse veel etapid Kuubal, Hispaanias ja Hiinas ning siis pannaksegi nimekiri lukku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles