Brasiilia: Amazonase metsaraie ületas juulis mulluse taseme 2,5 korda (2)

Copy
Metsatustatud ala Brasiilia Lääne-Amazonase piirkonnas sellel 2017. aasta septembrist pärineval aerofotol.
Metsatustatud ala Brasiilia Lääne-Amazonase piirkonnas sellel 2017. aasta septembrist pärineval aerofotol. Foto: CARL DE SOUZA/AFP/Scanpix

Brasiilia Amazonase metsade raadamine suurenes tänavu juulis eelmise aasta juuliga võrreldes 278 protsenti, selgus teisipäeval avaldatud ametlikest andmetest.

Föderaalagentuuri INPE teatel raadati tänavu juulis Brasiilias 2250 ruutkilomeetri jagu metsa. 

Brasiilia president Jair Bolsonaro ja tema keskkonnaminister Ricardo Salles on varem süüdistanud INPE-t eksitava info avaldamises, väites, et andmed ei vasta tõele ja kahjustavad agentuuri ja riiki. 

INPE andmeil on metsatustamine Brasiilias suurenenud viimase 12 kuuga 40 protsenti aasta varasemaga võrreldes. Selle aasta juunis kasvas Amazonase vihmametsade raadamine 88 protsenti eelmise aasta juuniga võrreldes. 

Reedel vallandati erimeelsuste tõttu Bolsonaroga INPE president Ricardo Galvão. President oli teda enne seda süüdistanud mõnede vabaühenduste huvide teenimises. 

Oktoobris presidendiks valinud Bolsonarot toetas valimiskampaanias tugevalt Brasiilia mõjuvõimas põllumajanduslobi. 

Ta on varem käinud välja mõtte avada kaitsealused vihmametsaalad põllumajandusele. 

Amazonase vihmamets moodustab 5,5 miljardi ruutkilomeetrise pindala juures umbes poole maailma vihmametsadest ning 60 protsenti sellest asub Brasiilias. Samas ohustavad seda nii ebaseaduslik raie kui põllumajandus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles