Prantsuse režissöör: annet võib olla kõikjal!

Kristi Pärn-Valdoja
, ajakiri SÄDE
Copy
«Kõik on su enda kätes» lugu saab alguse Pariisi raudteejaamast, kus tagasihoidlikust perest pärit noormees käib aeg-ajalt klaverit mängimas. Erilise andega noort mängib Jules Benchetrit. FOTO: Kaader Filmist
«Kõik on su enda kätes» lugu saab alguse Pariisi raudteejaamast, kus tagasihoidlikust perest pärit noormees käib aeg-ajalt klaverit mängimas. Erilise andega noort mängib Jules Benchetrit. FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader filmist

Ludovic Bernardi «Kõik on su enda kätes» («Au bout des doigts») on väga sümpaatne Prantsuse linalugu, mis saanud inspiratsiooni filmiklassikutest nagu «Billy Elliot» ja «Hea Will Hunting».

Praegu Eesti kinodes jooksvas filmis mängivad vaimustavalt Jules Benchetrit, Lambert Wilson ja Kristin Scott Thomas. «Kõik on su enda kätes» on liigutav, ilus ja hoogne, mis siis, et klišeid on seal küll mehiselt, aga millegipärast need väga ei sega.

Lugu saab alguse Pariisi raudteejaamast, kus tagasihoidlikust perest pärit noormees käib aeg-ajalt klaverit mängimas. Ühel päeval juhtub teda kuulma muusikaakadeemia direktor, kes tabab ära, et tegemist on klassikalise muusika geeniusega, ja otsustab poisist vormida kontsertpianisti ning saata ta riigi prestiižikaimale klaverikonkursile. Poiss ajab alguses muidugi sõrad vastu, aga ega direktorgi papist ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles