USA rannikul ümber läinud kaubalaeva jäi lõksu neli inimest

Copy
Georgia osariigi ranniku ääres ümber läinud kaubalaev.
Georgia osariigi ranniku ääres ümber läinud kaubalaev. Foto: Bobby Haven / AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide rannikuvalve üritab päästa nelja lõunakorealasest meeskonnaliiget, kes on jäänud lõksu Georgia osariigi ranniku lähedal ümber läinud kaubalaeva.

Eile õhtuks oli 200 meetri pikkune kaubalaev Golden Ray suudetud keerata külili ning käis töö aluse stabiliseerimise kallal, et laeval puhkenud tulekahju tõttu peatatud päästetööd saaksid jätkuda.

Lõuna-Korea välisministeeriumi andmetel on neli lõksu jäänud lõunakorealast laeva mootoriruumis.

Eile öösel märkasid kohalikud ametnikud, et laev hakkab kreeni vajuma. Rannikuvalve reageeris toimunule ja suutis päästa 20 pardal olnud inimest. Laeval puhkenud tulekahju tõttu olid päästjad sunnitud operatsiooni peatama ning neli inimest jäid laeva lõksu.

«Kui tõusid leegid ja suits, hindasid meie päästjad koos Glynni maakonna päästemeeskonnaga, et olukord on liiga riskantne, et minna sügavamale laeva sisemusse ja üritada kindlaks teha kadunuks jäänud nelja isiku asukohta,» lausus Charlestoni rannikuvalve komandör John Reed.

Päästeülema sõnul on laevast tõusnud must suits vaibunud, kuid sisse minemata ei ole kindel, kas tuli on täielikult kustunud.

Eksperdid tegelevad laeva stabiliseerimisega, et päästjad saaksid tööd jätkata ja laeva siseneda.

Öösel päästetud meeskonnaliikmed põgenesid laevast erinevate avauste kaudu. Mõned neist päästeti helikopteriga, teised jällegi lasti paatidesse või laskusid nad sinna ise mööda tuletõrjevoolikuid.

Marshalli saarte lipu all sõitva laeva meeskonnaliikmed on Lõuna-Korea ja Filipiinide päritolu.

USA rannikuvalve sõnul oli laev lastitud sõidukitega ning pidi jõudma tänaseks Baltimore`i sadamasse. Teadaolevalt praegu piirkonnas saasteriski ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles