Afganistani Taliban saatis praalinud Trumpile hoiatuse (2)

Copy
Suits tõusmas Kabulis 3. septembril kohast, kus Taliban suure lõhkekeha plahvatama pani.
Suits tõusmas Kabulis 3. septembril kohast, kus Taliban suure lõhkekeha plahvatama pani. Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / SCANPIX

Talibani ja USA presidendi Donald Trumpi sõnasõda sai neljapäeval uue hoo islamiliikumise hoiatusega, et Ühendriikide liider ei ole aru saanud "mis sorti riigiga tal tegemist on".

Trump praalis 11. septembri terrorirünnakute aastapäeval, et USA üksused rünnanud «viimase nelja päeva jooksul... meie vaenlast kõvemini kui eales varem ning see jätkub».

Vaid viis päeva varem varisesid kokku USA ja Talibani rahukõnelused.

Täna kirjutas Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid Twitteris, et Trump «ei ole veel taibanud, mis sorti riigiga tal tegemist on».

«Tema nõunikud peaksid selle talle selgeks tegema ja tutvustama talle Afganistani - impeeriumide surnuaeda,» lisas Mujahid.

Veel möödunud nädalavahetuseni hellitati lootust, et USA ja Talibani rahukõnelustel saavutatakse varsti kokkulepe ja suurem osa Ameerika sõdureist lahkub Afganistanist. Taliban pidi vastutasuks lubama, et ei lase äärmusrühmitusi riiki.

Laupäeval teatas aga Trump ootamatult Twitteris, et jätab ära Talibaniga kavandatud kohtumise Camp Davidis. Varsti pärast seda kuulutas ta kõnelused «surnuks».

Talibani pressiesindaja avaldas järjekordse säutsu mõni tund pärast teadet rühmituse enesetapurünnakust Kabuli lähedal, milles sai surma vähemalt neli sõdurit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles