Investorid jooksid väikepruulija ühisrahastusele tormi

PM Majandus
Copy
Pildil pruulikoja omanikud Üllar Kaljurand (vasakult), Eero Mander ja Lauri Eidermann.
Pildil pruulikoja omanikud Üllar Kaljurand (vasakult), Eero Mander ja Lauri Eidermann. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühaste Pruulikoda suutis pea päevaga korjata ühisrahastusplatvormil Fundwise täis loodetud 150 000 eurot. 

Kui väikepruulil Tanker ei tahtnud ühisrahastusplatvormi rahakorje hästi käima minna, siis Pühaste sai oma miinimumsumma täis vähem kui kahe päevaga. Nimelt ühisrahastuskampaania algas teisipäeval ning praeguseks on õlletootjasse panustatud 174 000 eurot. 

Investeeringu suuruseks on pruulikoda ise märkinud 150 000 kuni 500 000 eurot. 

Pühaste tahab saadud rahaga suurendada tootmisvõimekust. Samuti soovib pruulikoda hakata oma oma toodangut pakkuma purgis ning täiendada sortimenti ka alkoholivabade jookidega. Kui praegu läheb ekspordiks 60 protsenti toodangust, siis järgmisel aastal plaanib Pühaste eksportida juba 80 protsenti oma toodangust, teatas Pühaste.

«Ekspordi kasvatamiseks on tarvis hankida automaatne purke pakendav villimisliin, separaator-tsentrifuug, mis aitaks tõsta tootmismahtu ning lisaks ka alkoholivabade õllede pruulimiseks vajalikud seadmed,» ütles Pühaste pruulikoja tegevjuht Üllar Kaljurand pressiteates.

Viie aastaga on Pühaste endale kasvatanud globaalse haardega partnerite võrgustiku ning teeb koostööd pruulikodadega Norrast, Venemaalt, Hollandist, Taanist, USAst, Ühendkuningriigist, Šveitsist, Soomest, Rootsist ja Hispaaniast. Uut turgu otsib Pühaste eeskätt Jaapanist, USAst, Lõuna-Koreast ja Hiinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles