Bulgaaria ja Inglismaa valikmäng peatati kahel korral

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Bulgaaria - Inglismaa
Bulgaaria - Inglismaa Foto: Nick Potts / PA Wire/PA Images

Bulgaaria ja Inglismaa koondise EM-valikmäng Sofias peatati kahel korral, sest staadionil olnud fännid käitusid rassistlikult.

Esimene paus tehti kohtumise 28. minutil, kui Inglismaa oli 2:0 juhtimas. Staadioni teadvustaja andis publikule teada, et kui mõnede fännide rassistlik käitumine ei lõppe, lõpetatakse mängimine.

Kohtunik peatas uuesti mängu 43. minutil. Pärast nõupidamist Inglismaa koondise peatreeneri Gareth Southgate’iga lasi kohtunik poolajal jätkuda.

UEFA mängudel on sarnaste juhtumite osas kindel käitumismuster. Esimese sammuna antaksegi publikule teada, et kui rassistlikud hüüded jätkuvad, lõpetatakse mäng ära. Teine samm näeks ette, et mõlema meeskonna mängijad lahkuvad mõneks hetkeks platsilt ning teadustaja kutsub veel kord publikut üles korralikult käituma. Mingil põhjusel seda mängu avapoolajal ei rakendatud. Kolmanda ja viimase sammuna peatatakse mäng lõplikult.

Mitu Inglismaa mängijat teatas enne kohtumist, et kui bulgaarlased neid rassistlikult kohtlevad, kõnnivad nad väljakult minema. Bulgaaria jalgpalliliidu president võttis inglaste öeldut solvanguna.

Uudise ilmumise hetkel juhtis Inglismaa võõrsil Bulgaaria vastu poolajaks 4:0.

Foto: David Klein / ZUMAPRESS.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles