Kalev/Cramo järgmine vastane Zenit alistas Euroliigas võõrsil lisaaja järel Olympiakose

Karl-Joosep Küngas
Copy
Will Thomas viskel.
Will Thomas viskel. Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA

21. oktoobril Tallinnasse Kalevile vastu astuv Peterburi Zenit sai Euroliigas kirja oma ajaloo esimese võidu, kui võõral väljakul seljatati Piraeuse Olympiakose 77:68. 

Piraeusis peetud kohtumine sai kodumeeskonna jaoks vägeva alguse, kui nelja minutiga oldi 12:0 juhtimas. Seejärel said mängu käima ka külalised venemaalt, kes tasapisi vahet vähendades veerandaja lõpu sireeniga tabatud kolmesest 20:19 perioodivõidu noppisid. 

Teisel veerandil jätkus tihe võitlus ning kumbki osapool ei juhtinud rohkem kui 5 punktiga. Poolaja viimased kaks korvi viskasid jälle külalised ning avapoolaeg kuulus Zenidile 38:36. 

Zenit tuli riietusruumist tagasi edukamalt ja kiiresti kasvatati eduseis juba kahekohaliseks. Head mängu näitas poolakas leegionär Mateusz Ponitka, kes oma ründeteravusega Olympiakosele peavalu valmistas. Viimasele veerandile mindi Zenidi juhtimisel 53:47. 

Viimasel veerandil olid kõik võtmed võiduks Zenidi käes, kui vähem kui minut enne lõppu juhiti koguni 6 punktiga, kuid kaks tabavat kaugviset viigistasid seisu ning tõid Rahu ja Sõpruse areenale kohale tulnud 7000-pealise publikule lisaaja. 

Lisaajal ei andnud seekord Zenit enam juhtohjasid käest. Kiiresti tehti taas kuue punktiline vahe sisse ning nii võeti seisuga 77:68 ajalooline Euroliiga võit. 

Zenidi edukaim oligi Ponitka 18 punktiga, teda toetasid Gustavo Ayon ja Alex Renfroe 10 punktiga. Ayonile lisaks veel 10 lauapalli. Olympiakose suurimateks korviküttideks kerkisid Kevin Xavier Punter ja Nikola Milutinov 16 punktiga. Milutinov rebis lisaks ka 16 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles