Kahest MK-etapist loobuda plaaniv Bø: hooaja põhieesmärk on lapse sünd

Postimees Sport
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bø andis teada, et tuleval hooajal on tema fookuspunkt perre sündiv laps. Norralane plaanib perelisa tõttu loobuda ka jaanuari keskel peetavatest MK-etappidest.

Eelmisel hooajal 16 MK-etappi võitnud ja  Östersundi MMilt neli kuldmedalit teeninud norralase eesmärgid selleks hooajaks on teised. «Lapse sünd on suurim asi elus: suurem kui MK-sarja kollane liidrisärk, olümpiamängud või maailmameistrivõistlused. See on minu selle hooaja põhieesmärk», ütles 26-aastane laskesuusatamise valitseja, kelle perre on jaanuari keskel sündimas poisslaps.

Järgmise aasta esimesel kuul ilmavalgust nägev järeltulija lööb segamini ka Bø võistlusgraafiku. Tõenäoliselt jäävad norralasel sõitmata 9.-19. jaanuarini peetavad MK-etapid Oberhofis ja Ruhpoldingus.

«See ei oma mingit tähtsust. Jään koju ja tahan viibida lapse sünni juures. Lahkun alles siis, kui kõik see on möödas ja tunnen, et olen võistluskaruselli naasmiseks valmis,» kirjeldas norralane oma uue hooaja tegevusplaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles