Nädala nägu. Riigikogust lahkuja

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Pildil Rein Suurkask.
Pildil Rein Suurkask. Foto: Elmo Riig

Sel ajal, kui kogu Eesti avalikkus müdistas minister Kert Kingo tagasiastumise ümber, hakkas üks Viljandimaa mees Tallinnas vaikselt asju pakkima. Kui mitte päriselt, siis mõttes ilmselt küll. See oli maikuus Kingo asemel riigikokku pääsenud Rein Suurkask, kes nüüd peab parlamenditööst loobuma. Ebaõiglaselt.

EKRE-sse kuuluv Suurkask ei kogunud valimistel küll nii suurt toetust kui Kingo – 456 häält 1082 vastu. Ta ei ole jõudnud avalikku teadvusse ühegi suure algatuse või mõne muu olulise teoga. Vaevalt, et teda väljaspool maakonda üldse teati ja siingi ei tuntud teda tõenäoliselt ülearu hästi. Tal pole ette näidata ka muljetavaldavat ajaloolise mälu pagasit või eksperdi staatust mõnes tähtsas poliitikavaldkonnas. Ent ta ei ole halvustanud oma valdkonna ettevõtjaid.

Ta ei ole püüdnud palgata oma nõunikuks omastamises, kelmuses ja võltsimises süüdi mõistetud ropu suuga roolijoodikut. Ta ei ole riigikogule valetanud ja seejärel valetanud, et ei valetanud. Niipalju, kui me teame, on ta tubli ja aus inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles