Liini sulgemise tõttu lõpeb mulkide otsesõit pealinna

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kaugliini 267 buss alustab sõitu Karksi-Nuiast ja väljub Pärnust pealinna poole kell 7.45. Kolme nädala pärast ehk 16. novembrist peavad sõitjad Pärnus ümber istuma, sest mugav otsereis lõpeb liini sulgemisega.
Kaugliini 267 buss alustab sõitu Karksi-Nuiast ja väljub Pärnust pealinna poole kell 7.45. Kolme nädala pärast ehk 16. novembrist peavad sõitjad Pärnus ümber istuma, sest mugav otsereis lõpeb liini sulgemisega. Foto: Silvia Paluoja

Bussijuht, kelle vastutusel on salongitäis sõitjaid, kellest mitme teekond pealinna algas hommikupimedas Abja-Palu­ojalt või Mõisakülast, ütleb: «Inimesed on väga nördinud, et nad maalt enam otse Tallinna ei saa, ja see, et pannakse asemele tasuta liin Pärnuni, on vaid poolik abinõu.»

Mulgimaa ja Pärnumaa kagunurga inimesed on ärevil, sest peagi ei saa nad hommikul otse Tallinna sõita. Kaugliini number 267 Karksi-Nuia–Abja-Paluoja–Mõisa­küla–Kilingi-Nõmme–Pärnu–Pärnu-Jaagupi–Märjamaa–Tallinna buss on viimast päeva käigus reedel, 15. novembril. Taassünnipäevast, 16. novembrist tuleb hakata kõnealusel marsruudil sõitjatel Pärnus mõlemal suunal ümber istuma.

Ühistranspordiseadusele tuginedes teatas Taisto Liinid maanteeametile kui liiniloa väljastajale 90 päeva ette otsusest lõpetada kõnealuse liini teenindamine. «Lõpetame liini teenindamise, ­sest piletitulu ei kata käigushoidmiseks vajalikke kulusid,» lausus Taisto Liinide veokorraldaja Jan Landrat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles