Kas Golden State Warriorsit ootab ees õuduste hooaeg?

Toimetas Ville Arike
Copy
Kuldsest tuumikust rivis olevate Stephen Curry (paremal) ja Draymond Greeni jõupingutustest ei pruugi Warriorsi play-off'i viimiseks piisata.
Kuldsest tuumikust rivis olevate Stephen Curry (paremal) ja Draymond Greeni jõupingutustest ei pruugi Warriorsi play-off'i viimiseks piisata. Foto: Kyle Terada/USA Today Sports

Korvpalliliigas NBA pole veel nädalatki mängitud, kuid esimesi kokkuvõtteid saab juba teha ja tehaksegi ning üks paistab selge olevat: viiel eelmisel hooajal finaali jõudnud ja kolm tiitlit võitnud Golden State Warriorsi hooajast tõotab tulla paras õudusunenägu.

ESPN pani uue nädala alguse puhul kokku esimese nn Power Ranking'u ja asetas Warriorsi seal isegi üllatavalt kõrgele, 17. kohale. Ent juba see on koht, millega play-off'i ei jõuaks.

Kommentaariks kirjutati: «Kevin Durant, Andre Iguodala ja Shaun Livingston on läinud. Klay Thompson on põlvevigastuse tõttu määramata ajaks mängust väljas (Thompson vigastas möödunud hooaja lõpus põlve ristatisidet ja on vähetõenäoline, et ta sel hooajal väljakule tuleb - toim). Meeskonna uustulnukad Willie Cauley-Stein ja Alec Burks ning eesliiniveteran Kevon Looney on vigastatud. Järele on jäänud noored ja hooaja algus kujunes kohutavaks.»

Avamängus pidi Warriors tunnistama Los Angeles Clippersi 141:122 paremust. Ehk poolajaga lasti endale visata keskmiselt 70,5 punkti. Samas rütmis jätkati ööl vastu tänast sugugi mitte tugevamate sekka arvatava Oklahoma City Thunderi vastu. Poolaeg kaotati 37:70. Kümme minutit enne lõppu seisul 110:68 hakkas Thunder sisuliselt juba sireeni ootama ja kohtumine lõppes Warriorsi jaoks natukenegi viisakama seisuga - 92:120.

Stephen Curryst ja Draymond Greenist kahekesi jääb ilmselgelt väheks. «Asi on jama. Kohe kõva jama,» ütles Green ESPNi vahendusel otsekoheselt. «Kõik armastasid meie rünnakut, kuid meid ei teinud suureks rünnak. Seda tegi meie kaitse. Olen sellest aastaid rääkinud. Praegu aga meil lihtsalt ei eksisteeri niisugust asja nagu kaitse. Ma isegi pole kindel, et teame, milline oleks praegu meile kõige sobivam kaitseformatsioon.»

Warriors on seda õnnetum, et tänavuseks hooajaks koliti Oaklandist ühe lahe uude, San Franciscosse ehitatud 500 miljonit dollarit maksma läinud Chase Center'isse.

Pigem tundub, et mõistlikum on tänavuse hooaja kaotus nii-öelda plaani võtta ja hakata mõtlema juba järgmise hooaja meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles