Viljandimaalt on "Ajujahile" esitatud kaks äriideed

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Pildil eelmise hooaja Ajujahi võitja Tallinna Tehnikaülikooli keemiatudengite ettevõte Timey.
Pildil eelmise hooaja Ajujahi võitja Tallinna Tehnikaülikooli keemiatudengite ettevõte Timey. Foto: Carl-Ruuben Soolep

Kui möödunud aastal esitati Viljandimaalt Eesti suurimale äriideede võistlusele "Ajujaht" kolm äriideed, siis praeguseks on viljandimaalased pakkunud sinna kaks ideed.

Korraldajad pikendasid esitamise tähtaega pühapäeva, 3. novembrini. Koostöös Eesti äriinglitega suurendati sel nädalal ka "Ajujahil" äriideede elluviimiseks väljajagatavat raha rekordilise 140 000 euroni.

Konkursi tähtajaks oli Viljandimaalt esitatud ideedest üks loomemajanduse ning teine energeetika ja keskkonna valdkonnast. 

Esimest korda panevad Eesti ingelinvestorid ühele "Ajujahil" osalevale tiimile välja 65 000 euro suuruse investeeringu, tõstes konkursil jagatava rahasumma rekordilise 140 000 euroni. Investeeringu panevad Eesti äriinglite võrgustiku (EstBAN) eestvedamisel ühiselt välja kümmekond Eestist ja välismaalt pärit ingelinvestorit, kellega ühinevad "Ajujahi" žürii liikmed ja korraldajad. 

Investeeringut juhib EstBAN-i president ja investor Ivo Remmelg. "Ehkki "Ajujaht" julgustab inimesi tegema elus kannapööret, näeme igal aastal kõrvalt, kuidas jälle mõni suure potentsiaaliga äriidee jääb rahastuse puudumise tõttu teostamata. Väga raske on ju loobuda oma põhitööst ja öelda perele, et järgmine kuu palka ei saa, sest hakkame oma äri ehitama. Tahame sel aastal aidata ühel alustaval tiimil kiiremini jalad alla saada, et head ideed tegemata ei jääks," rääkis Remmelg "Ajujahi" pressiteate vahendusel.

Korraldajate sõnul muudab investorite liitumine "Ajujahti" veelgi atraktiivsemaks kohaks, kus oma äri alustada. "Meil on väga hea meel, et oleme EstBAN-i eestvedamisel jõudnud Ajujahi arengus järgmise etapini, kus lisaks toetajate väljapandud rahale on võimalik tugevamatel tiimidel saada ka esimene päris investeering. Võites konkursi, investorite südamed ja mõne toetaja eriauhinna, on võimalik ühel tiimil saada tänavu "Ajujahilt" oma idee elluviimiseks 100 000 eurot. Seetõttu otsustasime hoida kandideerimist veel nädala jagu lahti, et ka viimase hetke otsustajatele võimalus anda," ütles "Ajujahi" tiimijuht Harri Tallinn. 

Investeeringule kandideerivad kõik Ajujahi arenguprogrammis osalevad ehk 30 parema hulka jõudnud meeskonnad. Investeeringu saab tiim, kelle valib välja kõigi äriinglite seast moodustatud kolmeliikmeline juhtrühm. 

Praeguseks on "Ajujahile" esitatud üle 200 äriidee. Ideid saab esitada veel 3. novembrini veebilehel www.ajujaht.ee. 

"Ajujaht" on Eesti suurim äriideede konkurss, mis pakub tipptasemel mentorlust, koolitusi ja rahastust. Ajujaht on hoogu andnud sellistele ettevõtetele nagu Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, UpSteam, Groveneer ja paljud teised. Viimase 12 kuu jooksul on "Ajujahilt" välja kasvanud idufirmad kaasanud enam kui 12 miljoni euro väärtuses investeeringuid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles