Riigimeedia: Põhja-Korea katsetas ülisuurt mitmelasulist raketiheitjat

BNS
Copy
Kim Jong-un raketikatsetusi jälgimas.
Kim Jong-un raketikatsetusi jälgimas. Foto: / AP

Põhja-Korea riigimeedia teatas reedel päev pärast lendkehade tulistamist Jaapani merre ülisuure mitmelasulise raketiheitjasüsteemi edukast katsetusest.

Lõuna-Korea sõjavägi teatas neljapäeval, et Põhja-Korea tulistas Lõuna-Pyongani provintsist ida suunas välja kaks lühimaa lendkeha, mis lendasid maksimaalselt 90 kilomeetri kõrgusel 370 kilomeetrit.

See oli esimene Põhja-Korea katsetus alates 2. oktoobrist, kui riik tulistas raketi välja ühelt meres asunud pargaselt. 

Neljapäeval tehtud katsetus korraldati «raketiheitja katkematu tulesüsteemi turvalisuse kontrollimiseks,» edastas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA. 

Põhja-Korea liider Kim Jong-un, kes oli ülisuure raketiheitja varasemaid katsetusi isiklikult juhatanud, väljendas rahulolu ja edastas katsetusega seotud meeskonnale õnnitlused, edastas KCNA.

Pyongyangi katsetus tuleb pärast seda, kui stalinistliku riigi ja USA ametnike tasandi tuumakõnelused ei ole pärast 6. oktoobri kohtumist jätkunud. Põhja-Korea ametnikud nimetasid neid kõnelusi tülgastavateks ja süüdistasid ameeriklasi «vanades hoiakutes ja lähenemises».

Rootsi kutsus seejärel USA ja Põhja-Korea ametnikke kahe nädala pärast arutelusid jätkama, kuid avalikkusele teadaolevalt teist kohtumist ei peetud.

Põhja-Korea on sel aastal tulistanud välja üle 20 raketi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles