Kaido Kaaberma: esimene vehklusminut läks kõigil tüdrukutel käest ära (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Naiste koondise peatreener Kaido Kaaberma.
Naiste koondise peatreener Kaido Kaaberma. Foto: Toomas Huik

Eesti vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma ei võtnud Tallinna Mõõga individuaalturniiri avaringis kollektiivset väljalangemist traagiliselt ning usub, et hoolealused on homsel võistkondlikul turniiril võimelised tegema hea tulemuse.

«Kui vaadata mitte numbreid, vaid vehklemispilti, siis sellel polnud suurt häda midagi. Kõigil tüdrukutel läks esimene minut käest ära, jäädi kahe-kolme torkega taha ja tuli tagaajamine,» alustas Kaaberma.

«Katrina Lehis tõmbas järele, aga ei suutnud lõpus ära teha. Erika Kirpu jõudis järele ja läks juhtima. Kristina Kuusk jõudis viigini, pärast seda küll läks matš käest. Julia Beljajeval vaid jäi see alguses tekkinud vahe püsima. Kõigil olid korralikud vastased tugevatest vehklemisriikidest, neile polnud häbi kaotada.»

Ent esimene minut ja tahajäämine. Suvel peetud suurturniiride võistkonnavõistlustel tekkis mitmes matšis just see probleem, et eestlannad jäid alguses tagaajaja ossa, vastased tõmbusid edukalt kaitsesse ning hoidsid selget edumaad.

Kaaberma noogutas ja märkis: «Jah, matše tuleb hoolikalt alustada. Samas homme on uus päev, esimene vastane tuleb kindlasti nõrgem, emt valvsust ei tohi kaotada, sest kõik oskavad torgata.»

Nüüdseks ongi võistkondliku turniiri tabel selgunud. Osaleb 30 naiskonda, Eesti kohtub avaringis Suurbritanniaga. Võidu korral tuleb järgmine vastane paarist Rumeenia - Tšehhi. Võistkonnaga Tokyo olümpiale pääsemise lootuse säilitamiseks tuleks saavutada nii hea tulemus kui võimalik, laias laastus käib jutt poodiumikohast.

«Üks hea asi tänasel kaotustejadal on: tüdrukud on homme värsked. Mõnelgi korral on juhtunud nii, et teed individuaalvõistlusel kaks pikka päeva järjest ja oled kolmandaks päevaks, võistkonnaturniiriks tühi,» lisas peatreener.

Eesti ja Suurbritannia matš algab Kalevi spordihallis kell 10. Eesti koondist esindavad sel korral Lehis, Kirpu, Beljajeva ja Kuusk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles