Vähi seljatanud murdmaasuustamise olümpiavõitja läbis New Yorgi maratoni alla kolme tunniga

Postimees Sport
Copy
Kikkan Randall
Kikkan Randall Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS

Murdmasuusataja olümpiavõitja Kikkan Randall saavutas läinud nädalavahetusel peetud New Yorgi maratonil oma eesmärgi, kui läbis 42 km pikkuse jooksudistantsi alla kolme tunniga. Ameeriklanna saavutuse muudab imetlusväärseks tõsiasi, et pärast 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamänge diagnoositi tal rinnavähk.

2018. aastal Lõuna-Koreas koos Jessica Digginsiga sprinditeate võitnud Randall läbis maratoniraja ajaga 2.55.12. Ameeriklanna jooksis suurema osa võistlustrassist koos oma endise naiskonnakaaslase Elisabeth Stepheniga. Maratoni lõpus leidis olümpiavõitja  lisajõudu ja edestas finišis kunagist koondisekaaslast 25 sekundiga.

Randall ütles võistluse järel, et tegelikult oli tal kohe pärast karjääri lõppu plaan maratoni joosta, aga raske haigus lõi plaanid segamini.

«Kui diagnoosi teada sain, mõtlesin ma, et see rikub ju mu maratoni plaani ära. Eelmisel aastal olin raja ääres tiimikaaslastele kaasa elamas. Sel aastal olin juba võimeline ka ise jooksma. Teadsin, et mu mootor on hea. Enne võistlust olin närvis vaid sellepärast, kuidas mu jalad sellisele tempole vastu peavad,» kommenteeris alati positiivne Randall KTUU TV-le.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles