Putin põlgas valimispettused ära

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakogunemine Moskvas Akadeemik Sahharovi prospektil 24. detsembril, kus avaldati meelt valimispettuste vastu.
Rahvakogunemine Moskvas Akadeemik Sahharovi prospektil 24. detsembril, kus avaldati meelt valimispettuste vastu. Foto: SCANPIX

Märtsis toimuvatel valimistel Venemaa presidendiks kandideeriv Vladimir Putin kinnitas, et tal pole mingeid vassimisi vaja.

«Ma tahan toetuda rahva tahteavaldusele, usaldusele. Kui seda pole, siis pole mingit mõtet tööd teha,» rääkis Putin Ülevenemaalise rahvarinde föderaalse koordinatsioonistaabi istungil RIA Novosti vahendusel.

«Mina isiklikult soovin, et need (valimised, RIA Novosti) oleksid maksimaalselt läbipaistvad ja peegeldaksid asja objektiivselt. Loomulikult loodan meie inimeste toetusele,» rääkis ta.

Putini sõnul on hädavajalik kõrvaldada kogu võimalik laim, mis on seotud valimistega.
Lisaks rääkis ta 4. detsembri riigiduuma valimistest, mille tulemusi ei saa vaidlustada muidu kui kohtusse kaebamise teel.

«Kui tõepoolest olid mingid rikkumised, siis kohus peab need üle vaatama ja võtma neis küsimustes vastu objektiivsed otsused ning asjakohaselt reageerima,» rääkis valitsusjuht.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles