Türgi alustas ameeriklase deporteerimisega Islamiriigi džihadistide väljasaatmist

Copy
Türgi siseminister Süleyman Soylu sellel 21. augustist pärineval fotol.
Türgi siseminister Süleyman Soylu sellel 21. augustist pärineval fotol. Foto: Reuters / Scanpix

Ankara alustas esmaspäeval Türgi võimude käes olevate pühasõdalaste väljasaatmist, deporteerides ameeriklasest džihadisti, sel nädalal on kavas riigist välja saata ka seitse Saksa islamiäärmuslast, teatas siseministeerium. 

«Türgist saadeti pärast protseduuride läbiviimist välja üks Ameerika terroristlik võitleja,» ütles ministeeriumi kõneisik Ismail Çataklı riikliku uudisteagentuuri Anadolu teatel. «Repatrieerimiskeskustes on lõpetatud ka seitsme Saksamaalt pärit võõrterroristi väljasaatmisprotseduur. Nemad deporteeritakse 14. novembril.»

Türgi on kritiseerinud lääneriike keeldumise eest võtta tagasi oma kodanikke, kes ühinesid Süürias ja Iraagis äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) ja kellest mõnedelt on võetud kodakondsus. 

Türgi siseminister Süleyman Soylu ütles eelmisel nädalal, et Türgis on vahi all ligi 1200 IS-i võõrvõitlejat ning hiljutise operatsiooni käigus Süüria põhjaosas tabati veel 287 rühmituse võõrvõitlejat. 

«Pole mõtet üritada sellest pääseda, me saadame nad teile tagasi. Tegelge nendega, kuidas ise soovite,» ütles minister reedel. 

Pole selge, kas Türgil on võimalik saata tagasi võõrvõitlejad, kellelt on kodakondsus ära võetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles