Kuidas valida koerale või kassile õiget toitu?

Copy
Kogu toiteväärtus, mida sinu loom vajab, on VetEssentialsis
Kogu toiteväärtus, mida sinu loom vajab, on VetEssentialsis Foto: Magnum Veterinaaria AS

Igapäevasel söötmisel toob õige toit kaasa väikesed muutused, mis kõik kokku annavad uskumatuid tulemusi.

Kuidas õige toit aidata saab?

Üks tähtsamaid asju, mida saate oma lemmiku heaks teha, on anda talle õigesti tasakaalustatud toitu. See peaks sisaldama tasakaalustatud valke (loomset päritolu), kvaliteetseid rasvu ja mikrotoitaineid, nt oomega-3 rasvhappeid. Samuti vajab ta enam kui 50 toitainet – näiteks C-vitamiin, kaltsium ja fosfor. Kui tema toit kõiki neid toitaineid ei sisalda, võivad tal tekkida terviseprobleemid.

Kuidas oma koera ja kassi parima tervise juures hoida?

Loomad vajavad oma eluetapile ja erivajadustele vastavat mitmekülgset optimaalset toitu, et oma hea tervis säilitada. Uus Hill’s VetEssentials toit toetab lemmiklooma igapäevast tervislikku eluviisi ja on spetsiaalselt väljatöötatud koostisega, et vastata teie looma tervislikele vajadustele igas eluetapis.

Kindlasti tuleks jälgida oma lemmiku kaalu, kuna ülekaal on paljude terviseprobleemide põhjustajaks. Ülekaalulistel loomadel on risk elada lühemat elu. Isegi kerge ülekaal, vaid 20%, võib suurendada selliste tõsiste haiguste nagu diabeedi, osteoartriidi ning kardiovaskulaarsete ja hingamisteede haiguste riski. Steriliseerimine ja kastreerimine võivad lemmikutel põhjustada kaalutõusu, seega on oluline neile anda spetsiaalselt nende jaoks mõeldud toitu ning jälgida toidukoguseid.

Eluetapile vastav toitumine

Nii koerad kui kassid peaksid kuni 1-aastaseks saamiseni sööma kutsikatele ja kassipoegadele mõeldud toitu. Kuna terve maailm vajab avastamist, on kutsikatel ja kassipoegadel suurem energia- ja proteiinivajadus uute rakkude loomiseks ning tasakaalustatud mineraalide taseme vajadus, et toetada tervislikku kasvamist.

Kuna täiskasvanud loomad ei kasva enam, ei vaja nad sama palju toitaineid nagu kutsikad ja kassipojad, ja täiskasvanud loomale sobib kõige paremini tema vajadustega kohandatud toit. Kui jätkate täiskasvanud loomale kutsika- või kassipojatoidu andmist, võivad tal tekkida kaaluprobleemid, sest kutsika- ja kassipojatoit sisaldab palju kasvu soodustavaid toitaineid. Eakatele loomadele mõeldud toidud sisaldavad tavaliselt vähem mineraalaineid, et soodustada neerude tööd. Kuna teie koer või kass on selles elufaasis aeglasem, on tal vaja tervete organite, luude ja lihaste säilitamiseks mõeldud toitu.

Foto: Magnum Veterinaaria AS

Toitainete õige tasakaalu tähtsus

Teatud toitainete liiga vähese või liiga suure koguse hoolikas vältimine on oluline, sest mitmesugused levinud haigusseisundid võivad ägeneda või olla isegi põhjustatud ebaõige toitainetasakaaluga toidu pidevast manustamisest.

VetEssentials sisaldab kontrollitud mineraalide taset, et hoida loomade kuseteede tervist; kliiniliselt tõestatud antioksüdantide ja E-vitamiini taset, mis aitavad säilitada tervet immuunsüsteemi; ohutut naatriumi ja fosfori taset, et toetada elutähtsate organite tööd ning täpset kogust mineraale ja oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad toetada luustiku ja liigeste tervist ning tagavad terve naha ja läikiva karva. Lisaks on VetEssentialsi toidus õige tasakaal lahustuvaid ja lahustumatuid kiudaineid, et säilitada seedetrakti tervist.

Hambaid puhastava omadusega toit

Vaid loomakliinikutes müüdava VetEssentialsi tootevalikus täiskasvanutele ja eakatele koertele ja kassidele on kasutatud unikaalse tehnoloogiaga krõbinaid, et need hoiaks hambad puhta ja hingeõhu värskena. See unikaalne krõbinatehnoloogia teeb lemmiku suuhoolduse lihtsaks oma „hambaharjalikkusega“ ning aitab kliiniliselt tõestatult vähendada hambakivi ja hambakattu. Hammaste tervena hoidmine aitab vältida hilisemat kulukat ja valulikku hambaravi.

Tervislik elu algab toidust

Oma lemmikule toidu valimine võib olla keeruline. Kui vajate abi erinevate arvukate võimaluste vahel valimisel, siis kitsendage esmalt valikut lähtuvalt looma vanuserühmast. Järgmiseks pidage nõu loomaarstiga ja küsige oma koera või kassi toitumuslike vajaduste kohta. Loomaarst võtab arvesse looma tõugu, suurust, energiakulu ja võimalikke erivajadusi nagu allergiad või ülekaal ja aitab teil just teie lemmiku jaoks õige valiku teha.

Vaata lähemalt Hill's Facebookist.

Copy
Tagasi üles