Bergvald nimetab kahtlustatavat kaitsepolitseinikku puutumatuks

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Altkäemaksu võtmises kahtlustatava kaitse¬politseiniku Indrek Põdra uurimistöö tulemusena kohtu alla antud ja hiljuti riigikohtus õigeks mõistetud Murru vangla endine asejuht Gunnar Bergvald nimetab Põtra puutumatuks persooniks.

«Ausalt öeldes oli see mulle üllatus, et uurimine lõpuks temani jõudis,» rääkis Bergvald. «Mulle oli jäänud varasemast mulje, et mõni mees võibki Eesti Vabariigis omi asju ajades olla seaduse ees täiesti puutumatu.»

Bergvaldi sõnul on tal õigus solvunud olla. «Ma olen viimased kuus aastat pidanud elama otsekui nurga taga – seda kõike seepärast, et Indrek Põder ja tema arusaamad on olnud ametiasutustes nii-öelda moraalseks kompassiks,» ütles ta. «Mind huvitab, et mis järeldused tehakse nüüd, kui selgus, et see kompass näitas kogu aeg valesti.»

Meeste suhted olid Bergvaldi sõnul halvad juba kolm aastat enne kriminaalasja alustamist. «Pärast paari temaga toimunud kohtumist me lihtsalt ei mahtunud enam ühe laua taha,» ütles ta.

Bergvaldi sõnul tegi Põder talle uurimise ajal mitmeid ettepanekuid koostööks, kuid nende sisu jätab ta enda teada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles