Ukraina ekspresident on võimu kuritarvitamise uurimises tunnistaja

Copy
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: Sergei Chuzavkov / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Ukraina ekspresident Petro Porošenko on määratletud võimu kuritarvitamise uurimises esialgu tunnistajana, teatas esmaspäeval riikliku uurimisbüroo eestkõneleja.

Uurimine puudutab kohtunike ametissemääramist.

«Tema staatus uurimises on tunnistaja,» kinnitas kõneisik uudisteagentuurile AFP.

Kui Porošenko staatus muudetakse kahtlusaluseks, siis võib teda oodata süüdistus, kui parlament otsustab temalt puutumatuse võtta.

Ukraina riikliku uurimisbüroo keskaparaadi uurijad saatsid peaprokuratuuri kuriteokahtluse teate mustandi selle kohta, et Ukraina eelmine president Porošenko avaldas märtsis-mais 2019 kõrgeima kohtunõukogu liikmete valimisele ja määramisele õigusvastast mõju.

«Dokumendis on juttu kahtlustusest, et Ukraina viies president pani toime kriminaalkuritegusid, mis nähakse ette Ukraina kriminaalkoodeksi III osa 109. paragrahvis (põhiseadusliku korra muutmiseks või vägivaldseks kukutamiseks või riigivõimu haaramiseks suunatud teod) ja II osa paragrahvis 364 (võimu või ametiseisundi kuritarvitamine),» seisis esmaspäeval avalikustatud uurimisbüroo teates.

Seal märgitakse, et büroo uurijad saatsid prokuratuurile ülemraadale saadetava esildise mustandi, et saada nõusolek eelmise presidendi kriminaalvastutusele võtmiseks, sest too on ülemraada saadikuna puutumatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles