Martin Helme ei ilmunud korruptsioonivastase erikomisjoni istungile (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) ei ilmunud täna korruptsioonivastase erikomisjoni istungile, kus oli plaanis rääkida ministri osalusest Aidu tuulepargi vaidluses. 

Komisjoni esimees Katri Raik (SDE) ütles Postimehele, et minister pole kohale tulnud teist nädalat järjest. «Teatas kaks ja pool tundi enne, et ta ei tule,» rääkis Raik. Järgmine kord kutsutakse Helme korruptsioonivastase erikomisjoni istungile jaanuarikuus. 

«Kui ta siis ka ei tule, siis jääb mul üle pöörduda riigikogu juhtkonna poole, et teda korrale kutsutakse,» ütles Raik, mis saab siis, kui Martin Helme ka kolmandal korral ei ilmu istungile. 

Raik lisas, et rahandusminister ei toonud ka mingeid põhjuseid, miks ta ei tule. 

Komisjoni esimehe sõnul on pea kõik liikmed hääletanud selle poolt, et Martin Helme tuleks kohale ja annaks selgitusi Aidu tuulepargi vaidluses. «Kindlasti peab minister komisjoni ette tulema. Küsimusi on liiga palju õhus ja tuleb mõista, millised on ministri motiivid Aidu tuulepargi arendamisel,» lausus Raik ja lisas, et neid küsimusi on hulgi, millele minister peab selgitusi jagama. 

«Kogenud riigikogu ametnikud meenutavad, et minister, kes pikalt hoidis komisjonide ette tulemast, oli Edgar Savisaar,» meenutas Katri Raik ja lisas, et toona oli teine seadusandlus ka. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles