Kohus võttis Kohtla-Järvel busside pihta lasknud nooruki vahi alla

BNS
Copy
Kohtla-Järvel busside pihta laskmise järel käivitati kiiresti politseioperatsioon.
Kohtla-Järvel busside pihta laskmise järel käivitati kiiresti politseioperatsioon. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus võttis prokuratuuri taotlusel 25 päevaks vahi alla 17-aastase noormehe, keda kahtlustatakse sel neljapäeval Kohtla-Järvel liinibusside pihta laskmises.

Noormees on oma tegu tunnistanud. Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Sergei Listovi sõnul on tuvastatud, et lasti küll pneumorelvast, mille omamiseks pole vaja relvaluba, kuid sellest hoolimata oli tegu ohtlik.

Kinni peetud 15- ja 17-aastane nooruk ja 20-aastane mees kuulati kuriteos kahtlustatavatena üle ning nad said oma käitumist politseile selgitada. Praeguseks on ilmnenud, et relvast tegi reisijatega liinibusside suunas paarkümmend lasku 17-aastane noormees, keda ei ole varem kriminaalkorras karistatud. Küll aga on tal mitmeid väärteokaristusi.

«Kuna ta on lisaks teises kriminaalasjas süüdistatav varavastastes kuritegudes, on prokuratuuri hinnangul oht, et ta jätkab vabadusse jäädes kuritegude toimepanemist. Seetõttu esitasime kohtule tema vahistamiseks taotluse, mille kohus rahuldas. Teised kahtlustatavad olid 17-aastase noormehega küll koos, kuid praegustel andmetel nemad busside suunas ei lasknud,» ütles prokurör rahvusringhäälingule.

Noormees oli õhkrelva ostnud samal päeval Kalevi poest, mis asub samal tänaval, mida mööda liikusid bussid, mida noormehed ühe korteri aknast tulistasid.

Juhtumi täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus, mis käib avaliku korra raske rikkumise paragrahvi järgi. Kohus võib selle eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Alaealine kahtlustatav või süüdistatav tohib kohtueelse menetluse ajal vahi all olla kuni kaks kuud.

Kuna tegu on alaealise kahtlustatavaga, ei saanud abiprokurör öelda, kas teo toimepaneku ajal oli noormees alkoholi või mõne narkootilise aine mõju all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles