Aivar Kokk: võiksime kaaluda töötukassa hüvitise taotlemise aja pikendamist (2)

Copy
Rahanduskomisjoni juht Aivar Kokk
Rahanduskomisjoni juht Aivar Kokk Foto: Sander Ilvest

Tööandjate Keskliidu tegevjuhi Arto Aasa sõnul, tuleb peagi arutelu alla töötukassa palgahüvitise perioodi pikendamine. Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul ei ole ükski riik suuteline väga pikalt 70 protsendi ulatuses palka kompenseerima, kuid põhjuseid võimalike lahenduste kaalumiseks leidub.

Koka sõnul on küsimus ennekõike selles, kui kaua me oleme suutelised tänaste meetmega jätkama. «Ainuüksi kahe kuu jaoks on planeeritud hüvitise kulu 250 miljonit eurot. Samas on tõsi see, et kriisi mõjud avalduvad erinevates ettevõtlussektorites erinevatel ajahetkedel ning sellega tuleb arvestada. Kõik töötajad ja tööandjad on panustanud töötukassa reservide kogumisse ning seetõttu on oluline, et toetuste maksmisel kohtleksime me Covid-19  poolt räsitud töötajaid ja ettevõtteid võimalikult võrdselt,» ütles riigikogu rahanduskomisjoni esimees.

«Seetõttu võiksime kaaluda töötukassa hüvitise taotlemise aja pikendamist, et meetmest saaksid ka osa ettevõtted, keda kriis tabab hiljem. Samas peaks jätkuvalt kehtima põhimõte, et riik kompenseerib töötajale palga osaliselt ja praeguste kokkulepete põhjal,  kahe kuu ulatuses. Sellise põhimõtte on ka rahanduskomisjon lisaeelarve seadusesse lisanud. Samuti on lisaeelarves nõue, et kõik meetmete rakendamise eelnõud peab Vabariigi valitsus enne vastu võtmist ka heaks kiitma,» ütles Kokk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles