Afganistanis hukkus kopteriõnnetuses kõrge kindral

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani relvajõudude kopterid Mi-17 õhku tõusmas.
Afganistani relvajõudude kopterid Mi-17 õhku tõusmas. Foto: Wikipedia.org

Afganistani lääneosas asuvas Herati provintsis kukkus neljapäeval ilmastikuolude tõttu alla sõjaväekopter, milles hukkus 13 sõdurit, sealhulgas kõrge armeeohvitser, teatasid ametnikud.


Kopter oli asunud teele Farahi provintsist ning kukkus alla naaberprovintsis Haruti piirkonnas, ütles Farahi kuberner Rohul Amin telefoni teel.

«Praegusel hetkel oskame öelda, et surma sai Zafari armeekorpuse komandör,» ütles AFP-le Lääne-Afganistani armeekorpuse pressiesindaja Basir Khan Ghori, kelle sõnul sõitis kopter vastu mäekülge.

Fazl Ahmad Sayar oli Afganistani armee üks olulisemaid kindraleid, kes juhtis vägesid Afganistani lääneosas, ütles kaitseministeerium Kabulis tehtud avalduses.

Helikopter tegi ametlikel andmetel avarii halbade ilmastikutingimuste tõttu, kuid samas regioonis valitsus- ja võõrvägedega võitlev Taliban teatas, et oli helikopteri hoopis alla tulistanud.

Herati provintsi Haruti piirkonna juht Abdul Rashid ütles, et õnnetuskohale on saadetud päästemeeskond, kes üritab surnukehad üles leida. Tema sõnul oli ilm õnnetuse hetkel selge.

Reutersil ei õnnestunud ühtegi versiooni kinnitada, kuid õnnetuse ajal sadas mitmel pool Afganistanis vihma ja lund.

Afganistani armee kasutab valdavalt Vene koptereid, millega on varemgi mitmeid õnnetusi juhtunud. Alla kukkunud helikopter oli Mi-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles