Kiik: haigekassale eraldatud 213 miljonist ligi pool on kasutamata (3)

BNS
Copy
Tanel Kiik.
Tanel Kiik. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul on teise lisaeelarvega haigekassale kriisiabiks eraldatud 213 miljonist eurost ligikaudu 100 miljonit kasutamata.

«Reaalsus on see, et koroonaviiruse puhang tuli väiksem, kui me kartsime ja sellest rahast jääb mõnevõrra üle. Me oleme kulude tegemisel lähtunud ikkagi reaalsest vajadusest ja seda raha pole lihtsalt laiali jaotatud,» ütles Kiik riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungil. 

Kuna lisaeraldisest saab toetust maksta kuni kaks kuud pärast eriolukorra kehtestamist, siis tuleks Kiige hinnangul mõelda, mida selle rahaga edasi teha, kui toetusperiood läbi saab. «Hinnanguliselt natukene üle poole kulub ära ja umbes 100 miljonit jääb alles,» märkis ta.

«Maksuprognoose vaadates tuleb maksude alalaekumine sellel aastal suurusjärgus 200 miljonit eurot. Ehk haigekassa eelarve on siiski miinuses, mis tähendab, et üks võimalus on seda 100 miljoni euro ulatuses tasandada, vähendades oluliselt miinust,» pakkus minister välja. 

Vähemalt 100 miljonit eurot jääb Kiige sõnul sotsiaalmaksudes puudu ka järgneva kolme aasta jooksul, seda juhul, kui kasutada Covid-19 leevenduseks mõeldud üle jäävad 100 miljonit eurot selle aasta katmiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles