Martin Repinski Jõhvi võimuvõitlusest: kasutavad Keskerakonna kaubamärki ning seisavad kitsa seltskonna ärihuvide eest

Postimees
Copy
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Madis Sinivee

Keskerakonna Jõhvi osakonna juhatus soovib peatada nende  volikogu liikmete erakonda kuulumise, kes algatasid eelmisel neljapäeval erakonnakaaslasest vallavanema Max Kauri umbusaldamise. Martin Repinski sõnul on see erakonna põhikirjaga lubatud. 

Keskerakonna Jõhvi osakonna esimehe Martin Repinski sõnul on seoses sellega, et Arthur Seppern ja Eduard East kirjutasid alla umbusaldusavaldusele erakonnakaaslasest Jõhvi vallavanema vastu, teeb Keskerakonna Jõhvi osakond erakonna juhatusele ettepaneku nimetatud isikud erakonnast välja arvata.

Repinski sõnul näeb Keskerakonna põhikiri näeb ette, et juhatus võib erakonna mainet kahjustanud isiku erakonnast välja arvata. «Siin ei saa olla kahtepidi arvamust,» leiab Repinski.

«Max Kaur on vallavanemana hästi hakkama saanud. Tahan rõhutada, et umbusalduse algataja ei ole Keskerakond, vaid selle taga on üksikud volikogu liikmed, kes kasutavad Keskerakonna kaubamärki ning seisavad kitsa seltskonna ärihuvide eest. Keskerakond tahab Jõhvis ka edaspidi võimul olla ja tegeleme praegu fraktsiooni uue koosseisuga,» märkis ta.

Pühapäeval erakorraliselt kokku tulnud Keskerakonna Jõhvi osakond tegi Keskerakonna juhatusele etteaneku heita erakonnast välja volikogu esimees Eduard East ja volikogu keskfraktsiooni esimees Arthur Seppern. Samal ajal lükati tagasi keskfraktsiooni kuuluva volikogu liikme Allan Männi soov astuda Keskerakonda. 

East, Seppern ja Mänd olid nende 11 saadiku seas, kes koos ettevõtja Nikolai Ossipenko valimisliidu «Jõhvi - Meie Kodu» saadikutega, esitasid eelmisel neljapäeval umbusalduseavalduse vallavanem Max Kaurile. Umbusaldusega ühines ka keskfraktsiooni kuuluv Jõhvi vene põhikooli direktor Irina Šulgina, aga tema ei ole Keskerakonna liige.

Vallavanem Max Kaur ütles esmaspäeva hommikul Põhjarannikule, et sai erakonna Jõhvi osakonna juhatuselt ülesande hakata pidama läbirääkimisi opositsioonis oleva  Reformierakonna ja valimisliiduga «Jõhvi Eest» uue võimuliidu moodustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles