Monika Haukanõmm liitus Keskerakonnaga (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Monika Haukanõmm
Monika Haukanõmm Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna Perearstikeskuse juht ning eelmises riigikogu koosseisus Vabaerakonna ridades aktiivselt poliitikas kaasa löönud Monika Haukanõmm liitus Keskerakonnaga. 

«Peale eilset vestlust peaministriga andsin nõusoleku Keskerakonnaga liitumiseks,» kinnitas Haukanõmm Postimehele.

Ehkki Haukanõmm kandideeris mullustel riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimistel sotsiaaldemokraatide ridades, otsustas ta liituda Keskerakonnaga.

«Erakonnaga liitumine on suur ja oluline samm, seda ei saa langetada kergekäeliselt,» selgitas Haukanõmm.

Teisalt peab ta Keskerakonnaga liitumist loomulikuks asjade käiguks, kuna erakond on kaasanud teda mitmetesse tervise- ja sotsiaalpoliitika aruteludesse. Esimesed ettepanekud Keskerakonnaga liitumiseks tulid Haukanõmmele juba siis, kui ta 2018. aastal Vabaerakonnast välja astus. 

Järgmise aasta kohalikel valmistel võib Haukanõmme nime leida suure tõenäosusega Keskerakonna Pirita linnaosa nimekirjast. «Kui erakonda kuuluda, peab valmisolek olema, olgu kohalikud, riigikogu või Euroopa Parlamendi valimised,» selgitas Haukanõmm.

Fookuseks tervise- ja sotsiaalvaldkond

«Olles aktiivselt tegev tervishoiuvaldkonnas tunnetan vajadust panustada sotsiaalhoolekandesse ja tervishoidu, sest valdkond vajab mõningaid muutusi ning nende elluviimiseks peab ise aktiivselt kaasa lööma,» sõnas Haukanõmm Keskerakonna teate vahendusel. 

Haukanõmme sõnul tuleb teha Eestis julgeid otsuseid, et omastehooldus oleks tänapäevane ja inimestele taskukohane. «Samuti olen valmis pingutama, et omastehooldus oleks laiapõhjalisem ning tugisüsteem puuetega inimestele tõhusam,» lisas ta. 

Eeskuju tuleks Haukanõmme sõnul võtta heaoluriikidest, kus sotsiaalkulude osakaal avaliku sektori eelarvest on märksa kõrgem. «Elame järjest kauem, aga haigemana ehk tervena elatud aastad lühenevad. Pean oluliseks, et kvaliteetne tervishoiuteenus oleks kättesaadav üle Eesti. Selleks on aga vaja tugevdada perearstisüsteemi,» selgitas Haukanõmm. 

Haukanõmm on Eesti Paraolümpiakomitee president, Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees ja Eesti Puuetega Inimeste Fondi nõukogu liige. Lisaks esitas valitsus Haukanõmme uueks Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitee liikmekandidaadiks. Haukanõmm esindab seal Eesti Puuetega Inimeste Koda, ühtlasi tähendab see keskmisel kaks korda kuus osalemist Brüsselis komitee plenaaristungitel.

Erakondlik taust 

Haukanõmm on kuulnud aastatel 2009–2014 Isamaa ja Res Publica Liitu, aastatel 2014–2018 Vabaerakonda.

Mullustel Euroopa Parlamendi valimistel kandideeris Haukanõmm Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades, kogudes 214 häält ning ei osutunud valituks. Viimastel riigikogu valimistel proovis Haukanõmm parlamenti pääseda samuti sotsiaaldemokraatide ridades, kogus 456 häält ning valituks ei osutunud. 

2015. aastal kandideeris Haukanõmm Vabaerakonna ridades riigikokku, sai 450 häält ning osutuks valituks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles